Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 березня 2024 року

29 Березня 2024
248

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
248
Заборона російської церкви та допомога від США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу  «Рада». Повторили частину етеру попередньої доби, а також інтерв’ю зі співаком Олегом Скрипкою, яке раніше показували 28 лютого цього року.

Про фінансову підтримку України у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з нардепом Олексієм Леоновим («Слуга народу»). Він говорив про реформи, які здійснюватиме уряд під наглядом Європейського союзу. План дій ще знаходиться на затвердженні у ЄС, проте фінансування почалося.

Депутат Київської міської ради Андрій Вітренко («Слуга народу») говорив про стан столичного метро. Він розповів, скільки пасажирів та пільговиків скористались послугами метро у 2022 та 2023 році. Традиційно для марафону київську владу до розмови не долучили.

У блоці Суспільного про американську допомогу для України говорили з міністром фінансів Сергієм Марченком. Він сказав, що влада налаштована оптимістично й допомога очікується вже у квітні. Та додав, що січень й лютий були непростими. Зокрема, у ці місяці запровадили додаткові податки та переспрямували кошти з місцевих бюджетів до державного. Усі ці заходи Марченко назвав разовими та додав, що бажано їх не повторювати. Тому, якщо допомога США не надійде, можливі непопулярні рішення, які міністр вирішив все ж не озвучувати.

Про відновлення житла дискутували народні депутатки Олена Шуляк («Слуга народу») та Юлія Клименко («Голос»). А про заборону російської церкви говорили позафракційна народна депутатка Оксана Савчук і депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук. Остання сказала, що питання російської церкви розглядатиметься після ухвалення Закону про мобілізацію.

Теракт у московському «Крокусі» та коментарі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка обговорили з білоруським опозиціонером Павлом Латушком.

У блоці «Інтера» вирішення ситуації на польсько-українському кордоні коментував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він розповів про усі кроки, які зробили для врегулювання конфлікту. А Денис Маслов, народний депутат від «Слуги народу», розповідав про роботу реєстру збитків.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, розмірковував про комунікацію країн заходу з Росією. Він сказав, що важливо нарешті визнати Володимира Путіна нелегітимним та почати збивати російські ракети, які потрапляють на територію країн Європи. А також додав, що російська агресія не завершиться на території України.


Пізніше Подоляка показали вже у новій програмі «NewsМейкер». Його представили як антикризового менеджера й говорили про подолання «найбільшої кризи в історії України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду