Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року

6 Березня 2024
503

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
503
Мобілізація в Україні та культ Сталіна в Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Повторили частину етеру попередньої доби.

У блоці «Ради» законопроєкт про мобілізацію обговорювали з народним депутатом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). Він сказав, що важливо, аби відстрочку мали люди з інвалідністю, їхні доглядачі, працівники культури національних закладів та аспірантів.  Крім того, важливо унормувати строки демобілізації, аби люди розуміли, скільки вони воюватимуть.

З народним депутатом Тарасом Батенком («За майбутнє») говорили про посилення репресій на тимчасово окупованих територіях та вибори в Росії. Він сказав, що президент Росії Володимир Путін не ставить за мету мобілізувати виборців на цих територіях. Та додав, що перемога Путіна не може вважатись демократичною.

Мобілізацію у гостьовій студії «1+1» обговорювали з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що наразі правки групують за статтями та схожістю, аби не голосувати кожну з 4000 правок окремо. Особисто Чернєв виступає за те, аби для ухилянтів було посилено адміністративну відповідальність.

Історик та військовослужбовець Олександр Алфьоров коментував відновлення культу Сталіна в Росії.  Він висловив здивування, що пам’ятники Сталіну встановлюють разом із російськими священниками. Все це робиться для того, аби посилити культ господарника й об’єднати людей навколо сильних особистостей. Історик нагадав, що Сталін — величезне зло, яке розпочало Другу світову війну, влаштовувало голодомори й депортації та репресувало людей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
503
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду