Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2024 року

28 Лютого 2024
392

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
392
Захист довкілля від Андрія Єрмака та «Майдан-3».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювали команди телеканалів ICTV та СТБ. Декілька разів повторили підсумковий випуск новин попередньої доби, частину гостьової студії та інтерв’ю з помічником Генерального секретаря НАТО Борисом Руге.

З військовим оглядачем  «Українського інституту майбутнього» Іваном Ступаком у гостьовій студії «Інтера» говорили про російську спецоперацію «Майдан-3». Він розповів, що операція вже впроваджується. Високу вартість спецоперації Ступак пов’язує з корупцією в Росії. Він додав, що росіяни аналізують помилки влади та внутрішні скандали й використовують їх для дестабілізації суспільних настроїв. Також він сказав, що російська розвідка, контррозвідка та спецслужби вміють працювати та адаптуватись, а також мають достатні технічні спроможності.

У блоці «Ми — Україна» про захист українського довкілля говорили з народним депутатом Олексієм Леоновим («Слуга народу»). Зокрема говорили про Екологічний договір для України. Нардеп сказав, що це унікальний документ, який задає новий стандарт оцінці наслідків воєнних конфліктів та стандарти оцінки впливу війни на навколишнє середовище. Леонов не забув нагадати, що документ розробили під керівництвом керівника Офісу президента Андрія Єрмака і згадав про формулу миру Володимира Зеленського. 

З політичним коментатором Ігорем Рейтеровичем говорили про Росію та російське суспільство. Він сказав, що росіяни знають, що відбувається в Україні. А всі поразки на передовій вони пояснюють для себе війною з НАТО.

Руслан Дейниченко, співзасновник StopFake, говорив про спецоперацію «Майдан-3». Він сказав, що головна задача — розсварити та демотивувати українців, вороги вкладають у це величезні ресурси.

У блоці Суспільного з інвестиційним банкіром Сергієм Фурсою говорили про ініціативу Володимира Зеленського повертати українцям частину коштів за українські товари та послуги. Фурса сказав, що, якщо я зроблю оцінку цієї ініціативи, то мене в марафон більше не включать. На що ведуча Анна Чередниченко відповіла: «Суспільне за те, щоб усі озвучували свої думки, а не ті, які комусь вигідні». Далі гість розкритикував ініціативу з поверненням коштів та політику протекціонізму, назвавши це популізмом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
392
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду