Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року

11 Березня 2024
458

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
458
Виробництво дронів та демобілізація строковиків.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» з політичним коментатором Тарасом Загороднім говорили про державних зрадників та колаборантів. Він сказав, що приблизно 5% населення України досі якось симпатизує Росії, оскільки подібне мислення формувалось століттями. Також Загородній додав, що в Україні дуже багато радянських військових пенсіонерів, які приїздили сюди жити після виходу на пенсію.

Повторили частину гостьової студії попередньої доби.

Звільнення строковиків зі служби у гостьовій студії Суспільного коментували народні депутати Ірина Фріз («Європейська Солідарність») та Олександр Федієнко («Слуга народу»). Фріз сказала, що Указ про звільнення строковиків — правильний крок, оскільки люди потребують звільнення. А Федієнко розповів, що в разі бажання строковики зможуть підписати контракти та продовжити службу. Також вони розповіли, які питання викликають найбільше дискусій у Законі про мобілізацію. Зокрема, мова йшла про людей з інвалідністю, студентів та аспірантів.

Про військові навчання Білорусі на кордоні з Литвою говорили з білоруським опозиціонером Павлом Латушком. За його оцінкою, загроза вторгнення з території Білорусі на якусь із країн НАТО реалістична. Зокрема, можуть завдати точковий танковий удар для встановлення шляху до російського Калінінграда.

У блоці «Інтера» про застосування дронів говорили з авіаційним оглядачем Анатолієм Храпчинським. Він розповів про спроможності FPV-дронів та їхнє виробництво. За його словами, є певна кількість комплектуючих для українських дронів, які досі закуповуються за кордоном. І держава має створити умови для компаній, які будуть готові налагодити виробництво в Україні. Від китайських засобів радіоелектронної боротьби наразі відмовились.

Загалом із 14 включень у блоці «Інтера» у чотирьох говорили з нардепами від «Слуги народу».


У блоці «Ми — Україна» зі співзасновником StopFake Русланом Дейниченком говорили про російські фейки. Зокрема, про так званий новий наступ на Київ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
458
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду