detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
06.03.2024 20:17
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 березня 2024 року
Мобілізація в Україні та культ Сталіна в Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Повторили частину етеру попередньої доби.

У блоці «Ради» законопроєкт про мобілізацію обговорювали з народним депутатом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). Він сказав, що важливо, аби відстрочку мали люди з інвалідністю, їхні доглядачі, працівники культури національних закладів та аспірантів.  Крім того, важливо унормувати строки демобілізації, аби люди розуміли, скільки вони воюватимуть.

З народним депутатом Тарасом Батенком («За майбутнє») говорили про посилення репресій на тимчасово окупованих територіях та вибори в Росії. Він сказав, що президент Росії Володимир Путін не ставить за мету мобілізувати виборців на цих територіях. Та додав, що перемога Путіна не може вважатись демократичною.

Мобілізацію у гостьовій студії «1+1» обговорювали з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що наразі правки групують за статтями та схожістю, аби не голосувати кожну з 4000 правок окремо. Особисто Чернєв виступає за те, аби для ухилянтів було посилено адміністративну відповідальність.

Історик та військовослужбовець Олександр Алфьоров коментував відновлення культу Сталіна в Росії.  Він висловив здивування, що пам’ятники Сталіну встановлюють разом із російськими священниками. Все це робиться для того, аби посилити культ господарника й об’єднати людей навколо сильних особистостей. Історик нагадав, що Сталін — величезне зло, яке розпочало Другу світову війну, влаштовувало голодомори й депортації та репресувало людей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY