Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 березня 2024 року

13 Березня 2024
304

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
304
Візит Макрона та незбалансована критика Кличка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. Над етером працювали команди телеканалів ICTV та СТБ.

Про ситуацію на київських Осокорках у гостьовій студії «Інтера» говорили з депутаткою міської ради Євгенією Кулебою («Голос»). Вона сказала, що пожежа зупинилася й тепер необхідно, аби природа відновилася сама. Також говорили про пошук винних у пожежі, оскільки громада підозрює забудовників у підпалі. Кулеба вважає, що місто нічого не робить для збереження природи на Осокорках, мовляв, міський голова у змові із забудовниками. Принаймні не заважає їм захопити цю територію. Зазначимо, що під час обговорення подій у Києві марафон системно не долучає Віталія Кличка чи інших представників міської ради і КМДА.

З політичним оглядачем Олександром Краєвим говорили про американську політику та Дональда Трампа. Він сказав, що наразі республіканці фактично підривають економіку США. Риторика Трампа працює з американцями, які не мають якісної освіти, але приходять на вибори.

У блоці «Ми — Україна» про нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» говорили з режисером Андрієм Алфьоровим. За його словами, не треба шукати зраду у тому, що нагородження не потрапило до короткої версії. Бо рішення було прийнято ще до трансляції премії. 

З власником телеканалу «Ми — Україна» Ігорем Петренком обговорювали міжнародну політику. Зокрема, мирні перемовини, забезпечення росіян зброєю та позиції Китаю на міжнародній арені. Петренка знову протитрували лише як представника аналітичного центру, забувши про приналежність до телеканалу «Ми — Україна».

Андрій Сибіга, заступник керівника Офісу президента, розповідав про майбутній візит президента Франції Еммануеля Макрона до України. 

У блоці Суспільного про повернення Верховної Ради до роботи дискутували народні депутати Микита Потураєв («Слуга народу»), Ростислав Павленко («Європейська Солідарність») та Андрій Осадчук («Голос»). А нардепи Олексій Гончаренко («Європейська Солідарність») та Дмитро Наталуха («Слуга народу») обговорювали мобілізацію в Україні.

Ілля Пономарьов, російський опозиціонер, розмірковував про дії російських добровольців на території прикордонних з Україною областей Росії. Він сказав, що, якщо є бодай 1% людей, готових долучитись до протесту, цього буде достатньо, аби змінити владу. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду