Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 березня 2024 року

7 Березня 2024
161

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
161
Соціальні виплати та міжнародна співпраця.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» китайську дипломатію та ймовірність появи військ НАТО в Україні обговорювали з міжнародним оглядачем Русланом Осипенком. Він сказав, що в Україні планують відкрити Офіс відкритих інновацій, який налагоджуватиме співпрацю України та Європи. Також вдасться отримати доступ до європейських технологій, оскільки Україну розглядають поза зоною російського впливу.

Про війну Ізраїля та ХАМАС говорили з ізраїльським медійником Емілем Шлеймовичем. А про ситуацію на українсько-польському кордоні говорили з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу»). За його словами, через кордон не пропускають навіть гуманітарну техніку, надану Говардом Баффетом. Крім того, він сказав, що фермери готуються переробляти продукцію та продавати в українських супермаркетах. Соломчук вважає, що українські товари повинні мати переваги над іноземними, у цьому має допомогти ініціатива «Купуй українське».

Про забудову Києва у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з депутаткою міської ради Євгенією Кулебою («Голос»). Вона сказала, що столиці необхідний новий генеральний план, який не вдається прийняти. На думку депутатки, владі та міському голові вигідно мати старий план та в ручному режимі вносити туди зміни. Через це відбувається хаотична забудова міста без дотримання принципів безбар’єрності.

З народним депутатом Арсенієм Пушкаренком («Слуга народу») говорили про відкриття Міжнародної платформи за звільнення незаконно утримуваних Росією цивільних громадян України. А з його колегою по партії Марією Мезенцевою обговорювали вступ до Євросоюзу та дорожню карту реформ.

У блоці Суспільного про зарплати та пенсії говорили з народними депутатками Ніною Южаніною («Європейська Солідарність») та Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»). Перша сказала, що її дивує урядова впевненість у стабільності виплат, оскільки наразі Україна недоотримує міжнародну допомогу.


Про мобілізацію говорили з народними депутатами Федором Веніславським («Слуга народу») та Вадимом Івченком («Батьківщина»). Веніславський сказав, що депутати не знають про проблеми військових із забезпеченням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
161
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду