Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 березня 2024 року

2 Березня 2024
234

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
234
Блокування Telegram та платформа «Зроблено в Україні».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Повторили частину гостьової студїі та випуск програми «Акцент», які були в етері попередньої доби.

Платформу «Зроблено в Україні» та кешбек за придбані українські товари у студії телеканалів ICTV та СТБ обговорювали із заступницею міністра економіки Надією Бігун. За її словами, спеціальна картка з бонусами за купівлю українських товарів мотивуватиме споживати більше українського. Наразі працюють над тим, аби знайти джерела фінансування. Зокрема, джерелом  можуть стати самі виробники.

Про Telegram у гостьовій студії «Ради» говорили з народним депутатом Ярославом Юрчишиним («Голос»). Він сказав, що у Facebook та YouTube є засоби контролю контенту. Тоді як адміністрація Telegram прикривається вільним інтернетом та важливістю анонімності. Юрчишин вважає, що, як демократична країна, ми не можемо карати за поширення своєї думки. У той же час Центр протидії дезінформації відстежує штучно поширену дезу.

З керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком говорили про ймовірний візит президента Франції Емануеля Макрона до України. Він сказав, що зустріч обов’язково відбудеться, проте наразі дата узгоджується.

Народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу») звітувала про роботу програми «єВідновлення».

У блоці «1+1» говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він розповів, що лідерська складова північної Європи мотивувала всю Європу зайняти антиросійську позицію. Ба більше, усі країни Європи розуміють українську суб’єктність.


У вечірній дискусійній студії говорили з політичними оглядачами Тарасом Загороднім, Валентином Гладких та Олександром Харою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
234
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду