Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2024 року

11 Березня 2024
87

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
87
Надання Україні ракет та вибори у США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про вибори в США говорили з директором із комунікацій при «Українському конгресовому комітеті Америки» Анатолієм Добрянським. Він сказав, що поки важко прогнозувати, чи відбудуться дебати між Джозефом Байденом та Дональдом Трампом. Хоча сам Трамп ініціював проведення дебатів. За оцінкою Добрянського, за п’ять місяців думки Трампа можуть змінитись.

Політичний коментатор Олег Лісний розмірковував про повідомлення Institute for the Study of War про підготовку Росії до війни з країнами Балтії. Гість сказав, що не можна ігнорувати думки Володимира Путіна й варто готуватись до ймовірної війни. Зокрема, диктатор може зважитись на нову війну до завершення війни в Україні.

З оглядачем видання Deutsche Welle Романом Гончаренком говорили про готовність Німеччини надати Україні далекобійне озброєння. Представники Християнсько-демократичного союзу говорять, що Україні необхідні саме ракети Taurus, тому не готові передавати їх Великобританії. Гончаренко  також розповів, що після Другої світової війни військове питання стало дуже складним для Німеччини.

Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО, говорив про масштабну дезінформаційну кампанію росіян в Африці.

У блоці «1+1» про підтримку України та російську загрозу говорили з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом. За його словами, рішучість підтримувати Україну сильна як ніколи. 

Про роботу Верховної Ради у гостьовій студії Суспільного говорили з народними депутатами Олексієм Гончаренком («Європейська Солідарність») та Ярославом Железняком («Голос»).

А майбутнє посла Валерія Залужного обговорювали з політичним коментатором Тарасом Загороднім. Він сказав, що це призначення вдале, оскільки дозволить покращити стосунки з Великобританією та пришвидшити допомогу Україні.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
87
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду