Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року

29 Лютого 2024
225

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
225
Візит Зеленського до Албанії та столичне метро.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили підсумковий випуск новин та частину гостьової студії попередньої доби та показали низку інтерв’ю.

З політичним оглядачем Олександром Харою у гостьовій студії «1+1» говорили про американську допомогу для України. Він сказав, що Республіканська партія фактично припиняє своє існування та перетворюється на Партію Трампа – ізоляціоністів, демагогів та популістів, які можуть домовлятись з авторитарними лідерами. Також він розповів, як можна обійти позицію спікера Палати представників Майка Джонсона.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ із засновником проєкту Ukrainer Богданом Логвиненком говорили про нову книгу їхнього видавництва «Як ми назвемо цю війну?». Він сказав, що ця книга — нагода почати дискусію про те, яка назва найкраще окреслить війну Росії проти України.

Також показали пряму трансляцію Саміту «Україна — Південно-Східна Європа» за участі президента Володимира Зеленського. Далі також показали спільну пресконференцію Зеленського й прем’єр-міністра Албанії Еді Рами.

Про фінансову допомогу для України говорили з народною депутаткою Роксоланою Підласою («Слуга народу»). Вона сказала, що з кінця листопада 2023 року Україна перейшла до режиму економії й деякі видатки не закривають. Також нардепка додала, що в січні вдалося зменшити видатки і збільшити надходження, оскільки податкова та митниця перевиконали плани.

У новинних випусках ICTV та СТБ декілька разів показали сюжет з ознаками замовності про відкриття дев’ятого реабілітаційного центру Recovery, заснованого родиною Пінчуків. Нагадаємо, телеканали ICTV та СТБ також належать Віктору Пінчуку. Він же й виступив перед працівниками нового центру.


Про проблеми зі столичним метро у блоці «Ради» говорили з депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він розповів, скільки може тривати ремонт підземки та сказав, що фракція партії «Удар» звинувачує його у співпраці з Росією, бо він висвітлює транспортні проблеми.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
225
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду