Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 липня 2023 року

17 Липня 2023
223

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
223
Ймовірне продовження «зернової угоди» та інтерв’ю Володимира Кличка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Ради», ICTV/СТБ та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Тарас Жовтенко, політичний коментатор, у блоці «Ми — Україна» обговорював позицію президента Болгарії, який звинуватив Україну в затягуванні війни. Ведучий своєю чергою нагадав, що Болгарія — це парламентська країна і вона також підтримує нашу державу. 

У блоці цього ж каналу транслювали інтерв’ю з Олександром Будьком, українським військовим батальйону «Каратська Січ». Колишній бариста розповідав про свій шлях як військового, що втратив на війні обидві ноги. 

У цьому ж блоці Олександр Толоконніков, речник Херсонської ОВА, під час включення наживо говорив про колаборантів, які зараз ходять по тимчасово окупованій території області з охороною. Толоконніков говорить, що вони розуміють, як українці ставляться до їхніх вчинків. Водночас росіяни продовжують мародерити та захоплювати туристичний та агробізнес, а колаборанти сприяють їм. 

Заступник командувача Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів, що зараз російська армія посилено мінує захоплені території. 

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у блоці «Ми — Україна» розповідав про малу приватизацію. За його словами, за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона побила десятирічний рекорд.

Наступним ефір продовжив колектив телеканалу «1+1». У студію запросили військового, «азовця» Влада Жайворонка. Боєць втратив ногу, зараз проходить реабілітацію. Новини про звільнення командирів «Азову» боєць сприйняв з обережністю, адже ще чимало його побратимів знаходяться у полоні, а для Влада їхня доля надзвичайно важлива.

У блоці «1+1» ведучі наживо у студії говорили з істориком Радомиром Мокриком та долучили онлайн Інгу Вишневську і Аліма Алієва. Вони розповідали про культурний та інтелектуальний опір в Україні та проєкт WeAreUkraina.info.

У блоці Суспільного обговорювали ймовірний арешт Володимира Путіна на саміті у ПАР. Ярослав Божко, голова Центру політичних студій «Доктрина», вважав, що партнери Путіна у ПАР не можуть гарантувати президенту Росії, що його не арештують, тому візит Путіна наразі під питанням. Нагадаємо, міжнародний кримінальний суд дозволив арешт президента Росії, звинувачуваного щонайменше у викраденні українських дітей.

Із Сергієм Даниловим, заступником директор Центру близькосхідних досліджень, в ефірі марафону говорили про продовження «зернової угоди». Ведуча запитала, чи зможе Ердоган, президент Туреччини, натиснути на Володимира Путіна. Експерт вважав, що стосунки президентів взаємозалежні, проте якою буде позиція Ердогана тут — наразі невідомо.

Анна Чередниченко, ведуча Суспільного, провела інтерв’ю із Віталієм Кличком, міським головою Києва. Він розповів, що торік восени та взимку Києву дивом вдалося уникнути зливу води з систем опалення під час блекауту. Також ведуча запитала про готовність укриттів у столиці. Міський голова сказав, що в Києві наразі є понад тисячу приміщень, які не відповідають параметрам укриттів. Людина, яка відповідає за укриття, сказав Кличко, наразі під домашнім арештом. 

Підсумковий випуск новин готували цього тижня фахівці ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
223
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду