Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 липня 2023 року

13 Липня 2023
915

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
915
Саміт НАТО та гості з Офісу президента.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці марафону працювала команда Суспільного. Показали повтор частини етеру попередньої доби, а також інтерв’ю з публіцистом Валерієм Пекарем.

У блоці «1+1» працювало дві гостьові студії. Максим Сухенко вів аналітичну студію у Києві, а його колега Наталія Мосейчук включалася з Вільнюса, саміту НАТО.

У Києві говорили з журналісткою ТСН Яною Слєсарчук, яка ділилась враженнями від Саміту НАТО у Бухаресті 2008 року. Вона сказала, що на той момент Україна не мала жодної суб’єктності. І що для України немає жодних альтернатив Альянсу, тому рано чи пізно наша країна туди потрапить.

Також ймовірний вступ України до НАТО та перебіг Саміту коментувала офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан. Вона сказала, що Альянс висловив позицію за членство України. Проте для цього необхідно провести низку реформ. Крім того, про Саміт говорили з журналістом «Радіо Свобода» Рікардом Юзвяком, головою комітету Національної безпеки та оборони Сейму Литви Лаурінасом Кащунасом.

Під час блоку ICTV та СТБ у нацмарафоні показали спільний брифінг президента України Володимира Зеленського та Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Далі у блоці «Ради» також показали пресконференцію Володимира Зеленського.

У гостьовій студії ICTV та СТБ про підсумки Саміту НАТО та підтримку України говорили з керівником «Центру військово-правових досліджень» Олександром Мусієнком. За його словами, важливо, аби у договорах з Україною були прописані конкретні пункти щодо військової допомоги та доступу нашої країни до світових оборонних технологій.


До блоку «Ради» для підбиття підсумків Саміту НАТО включався керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Пізніше у блоці «Ради» про Саміт НАТО та його наслідки також говорили з радниками Єрмака Михайлом Подоляком та Сергієм Лещенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду