Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня 2023 року

20 Липня 2023
1206

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1206
Англійська мова та зерновий коридор.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці каналу ICTV показували повтори, без відповідної плашки. Зокрема, двічі в ефірі був вчорашній випуск новин. 

Про ймовірне повторне підвищення цін на електроенергію у блоці «Інтера» говорили із Сергієм Нагорняком, нардепом від «Слуги народу».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у блоці «Інтера» говорив про впровадження вивчення англійської мови як такої, що стане другою за важливістю мовою спілкування в Україні. Він розповідав, що невдовзі в Україні обов’язково почнуть зазначати назви станцій та інших інфраструктурних об’єктів англійською мовою. На запитання ведучої Ірини Баглай щодо вивчення попиту українців на англомовний кіноконтент міністр відповів, що попит вищий, ніж виглядає.

Ігор Попов, експерт «Українського інституту майбутнього», прогнозував, що зернова угода буде підписана під час ймовірного візиту кремлівського лідера або до Туреччини, або ж саміту в Туреччині. Це важливо, щоб Путін та його соратники могли показати результати візитів.

У блоці «Ми — Україна» військово-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив із ведучими про публікацію Wasington Post, в якій йшлося про «силу ППО Росії», яка може протидіяти літакам F-16. Експерт наголосив: добре, що рішення про надання зброї Україні приймає не це видання.

На Суспільному обговорювали ймовірність існування зернової угоди без Росії. Зокрема, політичний оглядач Олександр Солонтай вважав, що росіяни можуть просто топити кораблі із зерном. Ведуча Анна Чередниченко пізніше сказала, що угоду про коридор для зерна підписали Україна, Туреччина та ООН. Росії в документах не було. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1206
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду