Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня 2023 року

16 Липня 2023
594

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
594
Саміт НАТО та його наслідки для України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалу «Інтер» гостею проєкту «Обличчя» була парамедикиня Анастасія Леонова. Росіянка за походженням перебуває в Україні з 2015 року, весь час із військовими. Причиною переїзду в Україну називає відсутність комфорту в Росії та звільнення з роботи за громадянську позицію. Наприкінці 40-хвилинного випуску ведучий висловив бажання зустрітися зі своєю гостею, коли вона отримає громадянство України. Також повторили частину етеру попередньої доби.

Також уже традиційно протягом години у блоці «Інтера» показували гостьову студію телеканалу «Рада».

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк включалася в розмовну студію Вадима Карп’яка у блоці ICTV.  Вона сказала, що росіяни зосереджені на обороні. 

Також у новинному блоці ICTV та СТБ показали матеріал про те,  що кухар Ектор Хіменес-Браво отримав нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Зазначимо, що його записали на фоні логотипа програми виробництва Starlight Media «МастерШеф».

Про підвищення тарифів на електроенергію говорили із гендиректором АТ  «Оператор ринку» Олександром Гаввою. Коли ведучий запитав про причини підвищення тарифу, Гавва зачитав статистичні дані щодо обстрілів енергетичної системи України. Тариф для населення зараз складає 2,64 гривні за кіловат на годину. Насправді ж він має коштувати понад 4 гривні, сказав спікер. 

В інтерв’ю із Дмитром Кулебою, міністром закордонних справ України,  обговорювали завершення самміт НАТО. Він вважав, що цей захід важливий не лише офіційними заявами, а й неформальним спілкуванням із партнерами. 

Канал «Рада» влаштував пряму трансляцію із Вінниці, де торік російські ракети вбили 29 людей, серед яких трьох дітей. Гостем цієї виїзної студії став речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він говорив про потребу F-16. Гість вважав, що, якби торік була така зброя, то цієї трагедії не сталося б. 

Георгій Біркадзе, політичний коментатор, цього разі коментував вступ України до НАТО: що швидкого вступу чекати не варто.

На цю ж тему говорили із нардепом Давидом Арахамією. Він сказав, що не розчарований самітом, адже країни великої сімки оголосили гарантії безпеки України. 


Олексій Данилов, секретар РНБО України, включався у блоці «1+1». Ведуча Марічка Падалко поцікавилася очікуванням Данилова щодо ймовірного затримання президента Володимира Путіна під час візиту до Південно-Африканської Республіки. Якщо Путін знатиме, що його можуть затримати, просто не поїде туди, вважає Данілов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
594
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду