Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2023 року

12 Липня 2023
344

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
344
Повернення в Україну командирів з «Азовсталі» та Саміт НАТО.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Про російську пропаганду та просування тез щодо ймовірно підриву Запорізької АЕС у блоці «Інтера» говорили зі співробітником Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергієм Жуковим. Він розповів, що росіяни прив’язувались до дат проведення Саміту НАТО, тому погрожували підривом станції. Також гість заявив, що росіяни фактично перейшли до ядерного шантажу та за його допомогою заблокувати допомогу Україні.

Традиційно для нічних блоків «Інтера», годину етеру мала команда телеканалу «Рада». Вони також говорили про Запорізьку АЕС, ймовірність теракту, наслідки для навколишнього середовища та російську пропаганду. До обговорення долучились колишній голова «Державної інспекції ядерного регулювання» Григорій Плачков, екологиня Тетяна Тимочко та керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Шаповалов. А з політичним коментатором Олексієм Буряченком говорили про будівництво водогону після підриву Каховської ГЕС.

У блоці «Ради» про незаконну забудову в Києві говорили з членом громадської ради при Київській міській державній адміністрації Дмитром Кальком. Розмова звелася до роботи міського голови й того, що будь-яка забудова, яка «має суспільний резонанс» нібито відбувається з мовчазної згоди Віталія Кличка.

Про повернення в Україну командирів з «Азовсталі», Саміт НАТО та підтримку України говорили з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком. Зокрема, він розповідав, що Андрій Єрмак на адміністративному рівні зробив усе, щоб повернення захисників Маріуполя відбулося. Також Лещенко говорив, що, попри ризик вбивства, Володимир Зеленський не боїться робити великі міжнародні турне.

З редактором білоруського телебачення «Белсат» Сергієм Пелясою у гостьовій студії телеканалу «1+1» говорили про перебування вагнерівців на території Білорусі.


Також у блоці «1+1» показали інтерв’ю третього президента України Віктора Ющенка. Говорили про політику, ставлення до Володимира Путіна та вступ до НАТО. Також Ющенка запитали про розпродаж військового майна. Він відповів, що деякі прем’єри більше займалися популізмом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду