Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 липня 2023 року

21 Липня 2023
900

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
900
Боротьба «Слуги народу» з корупцією та благодійність Пінчука на ICTV.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці марафону транслювали повтор етеру попередньої доби. Під час трансляції на екрані завжди була плашка «повтор».

Протягом першої години у блоці «1+1» повторили випуск програми «Нічна варта», яка була в етері 15 липня цього року. Говорили з представником «Центру  трофейного озброєння та військової техніки» Андрієм Рудиком.

У цьому ж блоці воєнний коментатор Олександр Мусієнко коментував вибух на полігоні в Кіровському районі Криму. На цій території є й особовий склад, і боєприпаси. 

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук говорив про ціни на овочі в Україні. За рахунок того, що цьогоріч стало більше виробників, які вирощують овочі, ніж торік, вартість піде вниз. 

У блоці ICTV Яна Брензей говорила з речником командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом про озброєння, яке могло б збивати російські балістичні ракети. 

Олег Осоков, директор Департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Укргідроенерго, говорив про плани відновлення зруйнованої окупантами Каховської ГЕС. Перш за все, треба осушити територію зруйнованої станції та розробити проєктно-кошторисну документацію. 

Ректор Національної академії Служби безпеки України, полковник Андрій Черняков повідомив, що цьогоріч у навчальному закладі найвищий конкурс на вступ за всі роки існування академії. Базовий конкурс складав 12 осіб на місце, а зараз, на фінальній стадії, — три людини на місце. Раніше в ефірі вже були аналогічні матеріали про вступ у державні навчальні заклади.

Обговорювали і ймовірність літніх обмежень енергопостачання, пов’язаних зі спекою в Європі. Вони наразі не плануються, сказав Володимир Кудрицький, голова правління ПРАТ «Національна енергетична компанія Укренерго».

У новинному блоці показували сюжет з ознаками замовності за участі Віктора Пінчука, який розказував, як важливо підтримувати героїв України. Нагадаємо, раніше у блоці телеканалів ICTV та СТБ вже демонстрували, як реабілітаційний  центр Пінчука допомагає військовим. Обидва канали належать до складу медіагрупи StarLightMedia, кінцевий бенефіціарний власник якої — Віктор Пінчук.

Увечері марафон продовжив колектив каналу «Рада». У студію прийшов радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Він коментував вибух на незаконно побудованому Росією Кримському мосту. Ведучий процитував слова Наталії Гуменюк, яка припустила, що це могла бути провокація з боку Росії й запитав у Подоляка: Чи може вплинути така подія на авторитет Росії? Подоляк сказав, що у Росії немає авторитету, він заміщається силовою вертикаллю.


Зі ще одним представником Офісу президента Олексієм Рябікіним говорили про те, як регіональна влада витрачає кошти під час війни. На екрані розмістили напис: «У “Слузі народу” попередили регіони від подальшого марнотратства під час війни». Далі про скандали із закупівлями також говорили з нардепом Давидом Арахамією («Слуга народу»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
900
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду