Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня 2023 року

21 Липня 2023
1442

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1442
Тризуб на монументі Батьківщина-Мати та позиція ЮНЕСКО щодо історичної спадщини.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Показали засідання Верховної Ради України, а також повторили інтерв’ю з міністром юстиції Денисом Малюською, яке транслювали попередньої доби.

Протягом останньої години блоку в етер вийшла гостьова студія, у якій працювали Ганна Гомонай та Максим Зборовський. У ній говорили з політичним оглядачем Ігорем Айзенбергом, речником Одеської обласної військової адміністрації Сергієм Братчуком та головним консультантом кабінету керівника Офісу президента Олегом Гавришем.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» коментував заміну герба Радянського союзу українським тризубом на монументі Батьківщина-Мати. Він сказав, що першими поширювати тези про розтрачання державного бюджету почали російські медіа. За словами Ткаченка, заміна — це адекватна реакція на виклики війни. Також із Ткаченком говорили у блоці телеканалу «Інтер», де він коментував ймовірну реакцію ЮНЕСКО на атаку Одеси.

Далі із міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом говорили про заборону росіянам та білорусам брати участь у міжнародних змаганнях. Гість розповів, що частина білорусів готова підписати будь-які документи проти війни, аби брати участь у міжнародних змаганнях, тоді як росіяни відмовляються засуджувати війну.

Юрій Савчук, гендиректор музею історії України у Другій світовій війні, у блоці Суспільного говорив про заміну тризуба на монументі Батьківщина-Мати. Він пояснював, що процес демонтажу старого герба дуже складний, оскільки цей монумент найвищий у Європі. 

Перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак коментувала у блоці Суспільного питання пенсій. До етеру журналісти Суспільного долучити нардепа Михайла Цимбалюка («Батьківщина») та народну депутатку Лесю Забуранну («Слуга народу»). Вони говорили зокрема про цільові програми, які допоможуть зберегти стандарти життя.

У підсумковому випуску новин, який вела команда «Інтера», показали шматок інтерв’ю керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Його провела засновниця видання «Лівий берег» Соня Кошкіна. 


Про медиків-добровольців у блоці «Інтера» розповідала Марія Карчевич, заступниця Міністра охорони здоров’я. Наразі є понад 700 медиків, які зголосилися допомагати там, де є проблема з кадрами після вчинення Росією терактів. Якщо конкретний медик хоче допомогти на територіях, де бракує фахівців, він може подати заяву про це, наприклад, через керівництво свого медзакладу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1442
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду