Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2023 року

16 Липня 2023
193

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
193
Наслідки саміту НАТО та інтерв’ю з генпрокурором України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» у програмі «Нічна варта» ведучі із гостем Андрієм Рудиком, капітаном, представником Центру перспективного і трофейного дослідження, роздивлялися військові трофеї та залишки російських ударних безпілотників. За словами гостя, росіяни зараз використовують удосконалені дрони. 

Журналістка Наталія Нагорна провела інтерв’ю із бійцем полку Кастуся Калиновського білорусом  Яном Мельниковим. Він живе в Україні від часів Революції Гідності, коли на Майдані загинули білоруси. Це був повтор, згодом показали ще раз «Нічну варту».

На Суспільному показали інтерв’ю журналістки Анни Силаєвої з очільником Курилівської громади Харківської області Анатолієм Григоренком. Він розповів про роботу сільгоспвиробників, які наразі є чи не основними платниками податків у місцевий бюджет, розбір завалів будинків після обстрілів на території громади, облаштування укриттів у громаді. 

На Суспільному цього дня зміни дат державних свят — Різдва, Дня захисників та захисниць, Дня державності — обговорювали із двома народними депутатами: Володимиром В’ятровичем та Микитою Потураєвим. В’ятрович згадав зокрема про перехід релігійних громад до святкування за новоюліанським календарем. Це сприятиме сепарації від Росії. А Потураєв сказав, що інформаційна кампанія — це відповідальність медіа. При цьому він додав, що зміни не забороняють святкувати людям і в іншу дні, мовляв, десятиріччями в Україні святкували так званий Старий новий рік.

Тарас Козак, президент інвестиційної групи «Універ», на Суспільному говорив про наближення курсу долара в обмінниках до офіційного курсу 36,57 гривні. Це означає, що у країні багато валюти. Золотовалютні резерви країни побили рекорди. Це унікальний випадок в історії людства, коли воююча країна збільшує золотовалютний запас.

У блоці «Інтера» говорили із Дарією Марчак, першою заступницею міністра соціальної політики, що розповідала про виплати переселенцям. Ведуча також запитала, чи вистачає коштів для компенсації постраждалим після підриву Каховської ГЕС. Марчак відповіла, що кошти є — близько 600 мільйонів гривень передані владі Херсонської та Миколаївської областей. Мова йде про 5 тисяч гривень на одну людину, яка жила саме там, де були зафіксовані затоплення. 

Мер Харкова Ігор Терехов у блоці «Інтера» розповідав про нові електробуси, які невдовзі з’являться у Харкові. Він назвав купівлю сучасного транспорту кроком вперед.

Олександр Кочетков, експерт із ракетного озброєння наживо зі студії «Інтера» говорив про західних партнерів України, які поки не готові повністю визнати, що Росія веде не просто війну проти нашої держави, а прости цивілізованого світу. 


У блоці  «Ми — Україна» показували інтерв’ю із головний прокурором України Андрієм Костіним. Він нагадав, що Путін є підозрюваним у справі, яка розглядається у кримінальному міжнародному суді. Його судитимуть за викрадення українських дітей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
193
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду