Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2023 року

22 Лютого 2023
899

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
899
Обговорення ChatGPT, виступ Путіна і візит Байдена до Польщі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали випуск програми «Обличчя», у якому ведучий Дмитро Чистяков говорив із волонтеркою Наталією Лелюх. Також повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема, інтерв’ю з письменником Любкою Дерешем та програму «Акцент», гостями якої були виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін і керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Блок «1+1» розпочали з повтору частини «Нічної варти», яку транслювали 18 лютого, — говорили з директором Інституту геології Сергієм Вижвою.

Використання ChatGPT в Україні у блоці «1+1» обговорювали з ректором університету Київської школи економіки Тимофієм Бріком. Він розповів, що бот орієнтований на те, щоб навчатись, або створювати шаблони текстів, з якими надалі можна працювати. Для того, аби штучний інтелект вам допомагав, його необхідно навчати й показувати те, що він має синтезувати. Зокрема, ChatGPT відрізняється від пошукових систем, таких як Google, бо може креативити та пропонувати творчі рішення. Також Брік розповів, що чат не завжди робитиме те, про що його просять.

У блоці «Ради» цього дня показали пресконференцію за результатами тристоронньої зустрічі «Україна — НАТО — ЄС». Далі питання міжнародної допомоги та підтримки обговорили з політкоментатором і регулярним гостем блоків «Ради» Георгієм Біркадзе. Зокрема, він сказав, що візит Байдена свідчить також про високу довіру до українських спецслужб. Далі візит президента США також обговорювали з нардепами Олександром Мережком та Єгором Чернєвим. З першим також говорили й про подальший візит Байдена до Польщі та його промову.

Виступ Путіна перед Радою федерації Росії обговорювали з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком. Лещенко сказав, що повністю промову Путіна він не дивився, проте дивився уривки та певні реакції російських медіа. Відповідно до цих уривків він склав власне враження про виступ президента Росії.

У блоці Суспільного з 18:40 до 19:00 транслювали виступ президента США Джо Байдена у Польщі в перекладі українською мовою.

Далі виступ обговорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком, який дав свою оцінку промові Байдена та розповів про свої враження від неї.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
899
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду