Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року

10 Січня 2023
1013

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1013
Ймовірний наступ зі сторони Білорусі, поширення російських пропагандистських наративів та інтерв’ю з Олександрою Матвійчук.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

З воєнним експертом Дмитром Громаковим у гостьовій студії Ради говорили про роботу російської пропаганди й так зване «різдвяне перемир’я». Він сказав, що таким чином росіяни намагались нав’язати свій порядок денний на міжнародній арені й виставити українців «антихристами», які попри велике християнське свято продовжують убивати людей. Також він сказав, що зупинити обстріли й бої можливо лише на чітко зафіксованій лінії розмежування, якої зараз не існує. Це одна з причин, чому було неможливо взагалі зафіксувати «різдвяне перемир’я».

Серед традиційних гостей етерів Ради цієї ночі говорили з політкоментаторами Володимиром Фесенком, Богданом Ференсом, Георгієм Біркадзе, Петром Олещуком, Олексієм Буряченком, Іваном Усом і Валентином Гладких. Також до гостьової студії запросили експерта Офісу реформ Кабінету міністрів України Максима Гардуса.

Про ситуацію на передовій у боці ICTV/СТБ говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, начальником об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгенієм Єріним та речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим.

З головним редактором білоруського «Єврорадіо» Павлом Свердловим у блоці «Ми — Україна» говорили про стягування російських військових і техніки до Білорусі. Він сказав, що російські й білоруські генерали роблять багато видимості у підготовці військ, аби отримати якомога більше дивідендів. Він не виключає, що стягування військових може відбуватись для проведення навчань або для підготовки до наступу. Проте, на думку Свердлова, білоруські військові й генерали просто імітують бурхливу діяльність.

Санкції проти російських артистів у гостьовій студії «Ми — Україна» прокоментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Наприкінці доби у блоці «Інтера» показали інтерв’ю Олексія Фадєєва з головою правління громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександрою Матвійчук. Говорили про роботу організації, Нобелівську премію та просування інтересів України у світі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1013
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду