Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року

14 Січня 2023
939

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
939
Прояви політичного піару, благодійність «ПриватБанку» і намагання зрозуміти психологію росіян.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок телеканалу «1+1» складався з повторів і нового випуску програми «Нічна варта», в якому говорили про податкову реформу і психологію російської влади. Для обговорення першої теми запросили заступника керівника Офісу президента України та одного з ініціаторів реформи Ростислава Шурму. Другу тему коментувала політична психологиня Світлана Чуніхіна та психіатр Микола Гарагуля.

Після перерви у понад місяць до етеру національного марафону повернулась народна депутатка Юлія Тимошенко. Цього разу її запросили до гостьової студії ICTV/СТБ. Говорили про роботу парламенту та ухвалення законопроєктів, які Тимошенко вважає важливими. Зокрема про допомогу з відновлення житла тим, хто постраждав від війни, та зняття грального бізнесу з пільгового оподаткування. Далі вона розповіла про законопроєкти, які, на її думку, можуть шкодити країні. Тут Тимошенко говорила про кризу в енергетиці, ймовірну приватизацію «Енергоатому» і позбавлення людей найдешевшої електроенергії, принагідно ствердивши, що раніше в українців вже забрали найдешевший газ.

Про з’їзд суддів та обрання членів Вищої ради правосуддя у слоті ICTV/СТБ говорили з головою правління фундації DEJURE Михайлом Жернаковим. Він розповів про формування цього органу та вплив цієї події на подальший вступ України до ЄС. За словами Жернакова, не всі судді-члени ВРП відповідають усім критеріям доброчесності. А також експерт сказав, що суддівська система демонструє, що не готова обирати агентів змін, та намагається тримати статус кво.

У новинному випуску ICTV/СТБ розповіли про спільну акцію «ПриватБанку» та організації Save Ukraine зі збору грошей на подарунки дітям, які втратили рідних внаслідок війни. Гроші збиратимуть через ресурси банку, а саме повідомлення в новинах закінчили промороликом акції.

Про міжнародну підтримку України у слоті телеканалу «Ми — Україна» говорили з амбасадоркою Німеччини в Україні Анкою Фельдгаузен та офіційною представницею державного департаменту США Андреа Калан.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду