Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року

5 Січня 2023
1339

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1339
Інтерв’ю з Сергієм Притулою, стан Михайла Саакашвілі і показ фільму «Крути 1918».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

Блок «Інтера» складався з повторів. Блок «1+1» розпочали з повтору токшоу «Нічна варта» й зокрема з розмови з директором Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова Василем Лазоришинцем.

Про Михайла Саакашвілі та умови його утримання у Грузії у блоці «1+1» говорили з лідеркою фракції парламенту Грузії «Єдиний національний рух» Хатією Деканоїдзе, а у блоці Суспільного з членом цієї партії Ґіорґі Барамідзе. Зокрема, Деканоїдзе розповіла, що Саакашвілі отруїли, оскільки у його тілі було знайдено важкі метали. Також вона зазначила, що після того, як Саакашвілі перевели до лікарні, його стан тільки погіршується.

Ситуацію у США у гостьовій студії «Ради» обговорили з політкоментатором Георгієм Біркадзе. Він дав оцінку стану Республіканської партії в США та кандидатурі ймовірного нового спікера Палати представників США Кевіна Маккарті. Зазначимо, що зазвичай він коментує питання гуманітарної ситуації в Україні та міжнародну допомогу з відновлення країни. Достеменно невідомо, з чого Біркадзе є експертом і на чому заснована його експертність.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про прогнози для української культури у 2023 році. Він сказав, що працює тактика виживання, яка дозволить пережити зиму. Також, за його словами, в міністерстві вже розробили стратегію відновлення української культури. Крім того, Ткаченко розповів про наміри вичистити російських пропагандистів із США та Європи й надалі поширити цю роботу на країни Азії та Африки. Щодо закону «Про медіа» Ткаченко сказав, що цей закон — дороговказ для медіа, і для повноти картини треба ще ухвалити новий закон про рекламу.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з волонтером і політиком Сергієм Притулою. Говорили про супутник, співпрацю з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, народні байрактари й конфлікт між фондом Притули і фондом Порошенка щодо придбання  гусеничних бронетранспортерів Spartan. Різницю в ціні Притула пояснив одномоментним запитом на велику кількість техніки. Попереднього разу команда Суспільного показувала інтерв’ю з Притулою 21 липня.

Також у блоці Суспільного зробили інтерв’ю з генерал-лейтенантом Олександром Павлюком.

О 21 годині в етері національного марафону розпочався показ фільму «Крути 1918».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду