detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.01.2023 10:10
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2023 року
Ймовірний наступ зі сторони Білорусі, поширення російських пропагандистських наративів та інтерв’ю з Олександрою Матвійчук.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

З воєнним експертом Дмитром Громаковим у гостьовій студії Ради говорили про роботу російської пропаганди й так зване «різдвяне перемир’я». Він сказав, що таким чином росіяни намагались нав’язати свій порядок денний на міжнародній арені й виставити українців «антихристами», які попри велике християнське свято продовжують убивати людей. Також він сказав, що зупинити обстріли й бої можливо лише на чітко зафіксованій лінії розмежування, якої зараз не існує. Це одна з причин, чому було неможливо взагалі зафіксувати «різдвяне перемир’я».

Серед традиційних гостей етерів Ради цієї ночі говорили з політкоментаторами Володимиром Фесенком, Богданом Ференсом, Георгієм Біркадзе, Петром Олещуком, Олексієм Буряченком, Іваном Усом і Валентином Гладких. Також до гостьової студії запросили експерта Офісу реформ Кабінету міністрів України Максима Гардуса.

Про ситуацію на передовій у боці ICTV/СТБ говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, начальником об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгенієм Єріним та речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим.

З головним редактором білоруського «Єврорадіо» Павлом Свердловим у блоці «Ми — Україна» говорили про стягування російських військових і техніки до Білорусі. Він сказав, що російські й білоруські генерали роблять багато видимості у підготовці військ, аби отримати якомога більше дивідендів. Він не виключає, що стягування військових може відбуватись для проведення навчань або для підготовки до наступу. Проте, на думку Свердлова, білоруські військові й генерали просто імітують бурхливу діяльність.

Санкції проти російських артистів у гостьовій студії «Ми — Україна» прокоментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Наприкінці доби у блоці «Інтера» показали інтерв’ю Олексія Фадєєва з головою правління громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександрою Матвійчук. Говорили про роботу організації, Нобелівську премію та просування інтересів України у світі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY