Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року

8 Січня 2023
1171

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1171
Привітання з Різдвом, предстоятель Православної церкви України у Києво-Печерській лаврі і російська пропаганда у 2022 році.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок «1+1» складався з повторів. Серед іншого повторили випуски «Нічної варти», які були в ефірах 31 жовтня та 20 грудня 2022 року. Плашки «повтор» на екрані не було.

Протягом дня у новинних блоках показували фрагменти різдвяного богослужіння предстоятеля Православної церкви України Епіфанія у Києво-Печерській лаврі. Крім того, показували привітання голови Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука і президента України Володимира Зеленського.

Богослужіння предстоятеля ПЦУ Епіфанія у Києво-Печерській лаврі у блоці «Інтера» обговорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він розповів, що ПЦУ уклала угоду на проведення богослужіння  7 січня з 8 до 12 години. Також він сказав, що храми лаври належать державі, які повернулись у повне її користування після закінчення договорів оренди з УПЦ МП. Також Ткаченко сказав, що служба ПЦУ у лаврі — історична подія. Пізніше з Ткаченком також говорили й у блоці ICTV/СТБ.

З фактчекеркою Альоною Романюк говорили про основні наративи російської пропаганди у 2022 році. Вона розповіла, що спочатку пропагандисти намагались залякати українців. Далі почали поширювати фейки про продаж іноземної зброї, потужність «другої армії у світі» та гуманітарну кризу.

Про фейкове перемир’я, оголошене росіянами, у блоці «Ми — Україна» говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Він сказав, що всі черговий раз переконались: усе сказане представниками Росії — брехня. Також він сказав, що західний світ чітко фіксує свої позиції й підтримує Україну, зокрема в позиції щодо «перемир’я» як спроби Путіна виграти час.

О 21 годині розпочався показ фільму «Захар Беркут», який ішов до 23 години.

Наприкінці доби показали інтерв’ю секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова. Говорили про мобілізацію у Росії, залучення ув’язнених злочинців до лав російської армії та опір України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1171
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду