Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 січня 2023 року

11 Січня 2023
956

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
956
Санкції проти російських пропагандистів, інтерв’ю з Михайлом Федоровим й відмова від російського газу.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічній студії «Інтера» працював Дмитро Чистяков. Традиційно у блоці показали рубрику «Обличчя»; цього разу ведучий говорив з українською дизайнеркою мілітарних прикрас Катериною Уваровою. Також у блоці «Інтера» показали повтор частини етеру попередньої доби та інтерв’ю зі співаком Wellboy та  головою правління громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександрою Матвійчук.

Етерний блок «1+1» розпочався з повтору інтерв’ю з уповноваженою президента з прав дитини та реабілітації Дар’єю Герасимчук, яке канал вже транслював 26 грудня 2022 року.

Третю годину блоку «плюсів» присвятили обговоренню гуманітарної ситуації у різних регіонах України. До гостьової студії долучились міський голова Мелітополя Іван Федоров, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха, та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Санкції проти російських пропагандистів та діячів російської культури у блоці «Ради» обговорили з народним депутатом Микитою Потураєвим. Він сказав, що на міжнародному рівні також будуть запроваджені санкції проти діячів російської культури. Щодо оренди храмів Києво-Печерської лаври Потураєв сказав, що це спадок світового православ’я, який має належати українській державі та українському народу.

З політкоментатором Георгієм Біркадзе, який регулярно долучається до гостьових студій «Ради», цього дня говорили про міжнародну допомогу та ймовірний вступ до ЄС. Він розповів, що українська сторона виконала всі вимоги щодо адаптації свого законодавства, крім питань щодо Конституційного суду.

У блоці «Ради» показали велике інтерв’ю з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Говорили про застосунок «Дія» та диджиталізацію. Великі інтерв’ю з Федоровим уже були у єдиному нацмарафоні 6 та 8 січня у двох блоках — Суспільного і «Ми — Україна».

У гостьовій студії Суспільного про відмову світу від російського газу говорили зі старшим науковим співробітником аналітичного центру Atlantic Council Андерсом Аслундом та директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
956
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду