Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 січня 2023 року

13 Січня 2023
843

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
843
Позбавлення нардепів депутатських мандатів, історична драма «Щедрик» та переговори уповноважених з прав людини України та Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний слот ICTV/СТБ складався з повторів етеру попередньої доби, зокрема двічі повторили підсумковий випуск новин. Плашки «повтор» на екрані не було, тож глядачі могли сприйняти випуск новин як свіжий, якщо не дивились його попередньої доби. Детальніше про проблему повторів у нічних блоках марафону читайте у підсумках моніторингу за жовтень — грудень 2022 року.

Про мобілізацію та намагання росіян втягнути білорусів у війну проти України у гостьовій студії «Ради» говорили з політкоментатором Георгієм Біркадзе. Зазвичай він коментує міжнародну допомогу Україні та питання відбудови. Проте цього разу він оцінив стан суспільства у Росії та створення російської охоронної агенції на території Білорусі для вербування військових.

Позбавлення мандатів народних депутатів Медведчука, Козака, Деркача, Аксьонова та Кузьміна у слоті «Ради» обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук. Вона сказала, що цих депутатів позбавлять мандатів. За її словами, можна позбавити мандатів тих депутатів, які фактично більше не живуть в Україні. Коментуючи петицію про позбавлення мандатів усіх депутатів-членів колишньої «Опозиційної платформи — За життя», Кравчук сказала, що петиція може набрати необхідну кількість голосів, проте процедури позбавлення мандатів усіх немає. Нагадаємо, деякі колишні члени «ОПЗЖ» долучались до національного марафону, зокрема у слотах «Ради», однак після публічної критики цю практику припинили. Більше про участь «ОПЗЖ» у марафоні можна прочитати у тексті Отара Довженка.

Про прем’єру українсько-польської історичної драми «Щедрик» у блоці Суспільного говорили з режисеркою Олесею Могурець-Ісаєнко. Вона розповіла, що в основу фільму лягла історія української родини, яка під час Другої світової війни рятувала дітей. За словами режисерки, важливо, що українська родина поважає культуру дітей, яких вони прихистили — єврейську та польську. Далі розмову про стрічку продовжили з виконавицею головної ролі Яною Корольовою, яка розповіла про роботу над фільмом.

 

У блоці «1+1» показали інтерв’ю з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем, який у Туреччині проводить переговори з уповноваженою з прав людини Росії Тетяною Москальковою. Він розповів, що російська сторона підтвердила: 23 військових, які вважались загиблими, живі. Також Лубінець розповів, що окремо ведуться перемовини щодо полонених (як військових, так і цивільних), частина з яких потрапила до російського полону з 2014 року. Крім того, Лубінець сказав, що кількість людей, яких росіяни затримали на території України після початку повномасштабного вторгнення, сягає 20 тисяч.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
843
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду