Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2023 року

6 Січня 2023
1179

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1179
Розповідь про роботу «Укрнафти», інтерв'ю з Олексієм Резніковим та показ фільму «Мої думки тихі».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Шестигодинний нічний блок Суспільного складався з повторів. Крім гостьової студії та підсумкового випуску новин попередньої доби, повторили інтерв’ю із засновником благодійного фонду та волонтером Сергієм Притулою, генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, директором соціологічної групи «Рейтинг» Олексієм Антиповичем та каратистом Станіславом Горуною.

Про ситуацію на передовій цього дня говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, пресофіцером Комендатури оборони Херсона Дмитром Плетенчуком, військовим експертом Сергієм Грабським, військовослужбовцем Юрієм Сиротюком та іншими. Загалом перші дві години блоку присвятили обговоренню воєнної теми.

З директором ПАТ «Укрнафта» Сергієм Корецьким говорили про відкриття «пунктів незламності» на їхніх заправних станціях. Він розповів, що вже відкрили 27 таких пунктів, та невдовзі буде відкрито ще дванадцять. Також говорили про ініціативу щодо продажу на АЗС «Укрнафта» товарів українського виробництва. Чому про створення «пунктів незламності» говорили саме з представником «Укрнафти», невідомо. За даними самої «Укрнафти», вона має 573 автозаправних станцій, проте на кінець січня «пункти незламності» будуть лише на 39 станціях.

У блоці ICTV/СТБ показали інтерв’ю з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Говорили про міжнародну підтримку, взаємодію з НАТО й ситуацію на передовій. Міністр сказав, що у світі настала епоха україноцентризму. Свою думку він аргументував ставленням світових лідерів до президента України. А ще він сказав, що ЗСУ повністю забезпечені зимовим та літнім одягом. Щодо діяльності волонтерів міністр сказав, що вони можуть переналаштувати свою роботу на ті напрями, які не встигає закрити влада. Із забезпеченням одягом та харчуванням, за словами Резнікова, проблем немає.

О 21 годині в етері нацмарафону показали фільм Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Цей фільм — повнометражний дебют Антоніо Лукіча. Вперше стрічку показали у 2019 році в секції East of West міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах. Українська прем’єра відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1179
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду