Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 січня 2023 року

16 Січня 2023
834

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
834
Трансляція засідання Верховної ради України, наслідки ракетного удару по Дніпру та ситуація на передовій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Протягом нічного шестигодинного слоту телеканалу «Рада» показували запис пленарного засідання Верховної Ради України.

Протягом першої години блоку ICTV/СТБ показали випуск новин та програму «Громадянська оборона», яка з січня 2023 року почала виходити українською мовою.

У гостьовій студії говорили про ситуацію на фронті. До етеру долучились речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк та начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгеній Єрін.

Про наслідки ракетного удару росіян по житловому будинку у Дніпрі говорили з міським головою Борисом Філатовим. Він розповів про процес порятунку людей, ліквідацію наслідків та збір допомоги постраждалим. Зазначимо, що це перша на нашій пам’яті (з початку травня 2022 року) поява Філатова у національному марафоні «Єдині новини #UAРазом».

З уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем у блоці «Ми — Україна» говорили про переговори з омбудсманкою з Росії у Туреччині та ймовірне встановлення гуманітарного коридору. Зачепили під час розмови й ракетний удар по Дніпру. Лубінець сказав, що росіяни цілеспрямовано б’ють по цивільних українцях, а також намагаються схилити українську владу до перемовин, запускаючи фейки про бажання українців припинити воювати та чинити спротив.

Наприкінці доби у блоці «Інтера» показали випуск програми «Акцент». Ведучий Олексій Фадєєв говорив про підсумки 2022 року та прогнози на 2023 рік з політкоментатором Володимиром Фесенком та військовим експертом Олександром Мусієнком. Обидва гості регулярно долучаються до гостьових студій різних телеканалів-учасників національного марафону. Починаючи з першого травня 2022 року Мусієнко долучався до етерів 135 разів, а Фесенко — 76 разів.

Говорячи про майбутнє, Фесенко наголосив, що потрібно буде посилювати «Укроборонпром», у тому числі за допомогою західних союзників, аби Україна могла власноруч підвищувати свою обороноздатність.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
834
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду