Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 січня 2023 року

15 Січня 2023
936

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
936
Масована ракетна атака, ситуація на передовій та інтерв’ю Ірми Вітовської.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Про роботу Верховної Ради та позбавлення частини нардепів мандатів у слоті телеканалу «Ми — Україна» говорили з політкоментатором Ігорем Петренком. Його протитрували як експерта аналітичного центру «Об’єднана Україна». Розмова з ним тривала майже 40 хвилин.

Центр заснований у липні 2022 року, а його експерти також регулярно долучаються до етерів національного марафону. Окрім Петренка, мова також йде про  Петра Олещука, Антона Кучухідзе, Дмитра Левуся та Олексія Куща. Проте ведучі знову не зазначили, що Петренко — формальний власник телеканалу «Ми — Україна».

Протягом першої години блоку Суспільного показали інтерв’ю з українською акторкою Ірмою Вітовською. Говорили про мистецтво, задачі митця на його творчому шляху та війну України за власну незалежність.

Паралельно із гостьовою студією у слоті Суспільного повідомляли про наслідки масованої ракетної атаки російської авіації та декілька разів протягом блоку долучали до гостьової студії речника командування Повітряних сил Юрія Ігната. Про ситуацію на передовій говорили з воєнним експертом Владиславом Селезньовим, колишнім політиком, а тепер військовим Єгором Фірсовим й військовим на псевдо Мадяр.

Також Юрія Ігната двічі включали протягом блоку телеканалу «Рада». До гостьової студії та у підсумковому випуску новин за цю добу.

У блоці «1+1» говорили з учасницею конкурсу «Міс Всесвіт 2023» Вікторією Апанасенко. Вона розповіла про ідею свого костюма та правила конкурсу. Також поговорили про участь росіянки у конкурсі та зазначила, що росіянці видали візу США, тому вона бере участь, а оргкомітет конкурсу не міг їй відмовити. Також Апанасенко розповіла, що учасниця з Росії намагалась з нею сфотографуватись, оскільки отримала завдання від свого оргкомітету зробити дружню фотографію. Апанасенко сказала, що має до учасниці з Росії лише одне запитання — щодо її підтримки політики Путіна. Та поки вона не отримала на нього відповіді.

О 23 годині в етері нацмарафону розпочалась трансляція запису пленарного засідання Верховної Ради України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
936
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду