Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 вересня

13 Вересня 2022
672

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
672
Відновлення України, ситуація на передовій, боротьба з колаборантами та представники колишньої «Опозиційної платформи — За життя» у нацмарафоні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці ICTV/СТБ показали фрагменти Ялтинської європейської стратегії, сюжети про неї за участі дружини президента Олени Зеленської, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, бізнесмена і власника медіагрупи StarLight Media Віктора Пінчука та його тестя, експрезидента Леоніда Кучми. Також повторили концерт гурту KAZKA.

Про колабораціонізм і про те, кого вважатимуть колаборантами, у блоці «1+1» говорили з народною депутаткою Іриною Констанкевич. Зауважимо, що її протитрували як представницю депутатської групи «За майбутнє», хоча партійна приналежність не мала жодного стосунку до теми розмови з нею.

До студії «Ради» запросили експерта та колишнього чиновника Георгія Біркадзе. З ним говорили про відновлення України та необхідну для цього кількість грошей. Він сказав зокрема, що загальні збитки можуть сягнути трильйона доларів. Біркадзе регулярно коментує тему відновлення України та з’являється саме у гостьовій студії «Ради».

З українських міністрів у блоці «Ради» цього дня були міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Окремо про надання Україні озброєння та міжнародну підтримку наприкінці доби говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим, капітаном першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табахом і директором Центру близькосхідних досліджень Ігорем Семиволосом.

Декілька разів протягом доби до різних гостьових студій запрошували голову Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка.

Міністерство внутрішніх справ традиційно представляли у нацмарафоні перший заступник міністра Євгеній Єнін та радник міністра Вадим Денисенко.

Вперше за кілька місяців в ефір національного марафону запросили представника колишньої «Опозиційної платформи — За життя». В попередні місяці про «ОПЗЖ» згадували лише в контексті її заборони. З Анатолієм Бурмічем, який був обраний від «ОПЗЖ», а зараз є членом групи «Відновлення України», у блоці «Ради» говорили про роботу парламенту, захист бізнесу, опалювальний сезон і зниження цін. Бурміч звинувачував у російському вторгненні США і вже під час великої війни не раз виступав із заявами, котрі можна трактувати як опосередковану підтримку Росії. Через це «Детектор медіа» виніс Бурміча на «Дошку ганьби».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
672
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду