Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня

11 Вересня 2022
783

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
783
Українські книги, коронація нового монарха Великої Британії Чарльза III та інтерв’ю Михайла Подоляка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок Суспільного складався з повторів. Спочатку повторили десять включень попередньої доби та інтерв’ю голови правління НАК «Нафтогаз» Юрія Вітренка, яке також було в етері 9 вересня. Далі показали повтор підсумкового випуску новин й включення з журналістом «Голосу Америки» у Лондоні Богданом Цюпиним, кореспонденткою «Радіо Свобода» Зоряною Степаненко та керівником із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстиславом Баніком.

Також повторили два інтерв’ю: від 4 вересня з блогером Денисом Казанським та від 6 вересня з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим.

Плашка «повтор» була на екрані лише під час підсумкового випуску новин, під час повторів гостьової студії та інтерв’ю її не було.

Зі співзасновницею культурно-видавничого проєкту «Читомо» Оксаною Хмельовською у блоці ICTV/СТБ говорили про українські книжки та її рекомендації, що саме варто читати.

Загалом у блоці ICTV/СТБ цієї доби багато уваги приділили темі культури. Окрім Оксани Хмельовської, на дотичні до культури теми говорили з оперною співачкою Оленою Гребенюк, акторкою Ольгою Богачевською, кінопродюсеркою Анною Яценко та письменницею Іреною Карпою. Пізніше Карпу також запрошували офлайн до студії «1+1».

З амбасадоркою Великої Британії Меліндою Сіммонс у блоці «1+1» говорили про смерть королеви Єлизавети II, її життя та вплив на світову політику.

З нардепом з групи «За майбутнє» Сергієм Рудиком у блоці «плюсів» говорили про звільнення Балаклії та бої на Харківщині. У цьому випадку вибір експерта виправданий тим, що він служить в армії й перебуває на місці подій. Крім цього, про ситуацію на фронті говорили з воєнним експертом Михайлом Самусем.

Пізніше у блоці «1+1» показали інтерв’ю Наталі Мосейчук із радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Розмова тривала 45 хвилин. Говорили про президента Зеленського, війну та переговори. Ведуча не ставила Подоляку гострих чи критичних запитань і не обмежувала його у позитивних відгуках про його роботодавців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
783
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду