Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня

9 Вересня 2022
921

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
921
Готовність міст до опалювального сезону, експерти Українського інституту майбутнього та закон «Про медіа».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» організували офлайн-студію. В ній працювали Ганна Гомонай, Тетяна Гончарова, Максим Зборовський та Вадим Колодійчук. Говорили про газову війну Росії проти Європи, допомогу бізнесу від держави, підготовку до опалювального сезону та співпрацю Великої Британії й України.

До обговорення газових воєн запросили експерта Офісу реформ Кабінету міністрів Максима Гардуса, радника голови правління НАК «Нафтогаз» Олексія Рябчина та директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка.

Про допомогу бізнесу та економіку говорили з головою Асоціації експертів зі сталого розвитку Аліною Соколенко, експертом з економічних та політичних питань, колишнім чиновником Георгієм Біркадзе й економістом Олексієм Кущем.

Підготовку до опалювального сезону коментували виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, експерт з енергетики Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Про нову прем’єрку Великої Британії Ліз Трасс говорили з міжнародником Григорієм Перепелицею, політкоментатором Володимиром Фесенком й послом України в Хорватії (2010-2017) Олександром Левченком. Більшість із запрошених гостей регулярно долучаються до національного етеру як експерти. Зокрема, йдеться про Максима Гардуса, Григорія Перепелицю, Володимира Фесенка, Олександра Левченка, Олексія Куща, Володимира Омельченка та Георгія Біркадзе.

Пізніше, у блоці Суспільного, до гостьової студії ще раз запрошували Олександра Слобожана. Також повторили низку інтерв’ю, які показували в етері раніше, — зокрема, з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, блогером Денисом Казанським та стендап-коміком Антоном Тимошенком.

Тему газового шантажу також обговорили у гостьовій студії ICTV/СТБ. До розмови запросили радника міністра внутрішніх справ та директора Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка. Він сказав, що на шантаж Росії вже ніхто не реагує.

Закон «Про медіа» обговорили з експертом Центру демократії та верховенства права Ігорем Розкладаєм. За його словами, робоча група, яка розробляла законопроєкт, складалась з фахових експертів і юристів. Також він додав, що його завдання та завдання колег — зробити закон максимально фаховим. Говорили й про порушення квот на російський контент. «Детектор медіа» вже публікував детальні міркування Олександра Бурмагіна та Тетяни Авдєєвої про цей закон.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у гостьовій студії «Інтера» говорили про фіксацію руйнування української культурної спадщини та отримання допомоги. Також говорили про пожертви, спрямовані на відновлення культурних об’єктів, які почало збирати міністерство, про проєкти у співпраці з ЮНЕСКО та про будівництво культурного центру у Львові.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
921
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду