Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня

20 Серпня 2022
784

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
784
Демонтаж пам’ятника Катерині II, ціни на харчі та купівля першого українського супутника.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному марафоні не було.

Зустріч Зеленського та Ердогана у нічному блоці «Ради» обговорили з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком. Він сказав, що українську сторону не цікавлять жодні переговори, поки не будуть звільнені українські землі, і говорити мовою компромісів Україна не планує. До обговорення цієї теми також долучили політкоментатора Ігоря Петренка.

Ситуацію з аграрним сектором та цінами на харчі у блоці «Ради» обговорили з заступником голови Всеукраїнської аграрної ради Денисом Марчуком, першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України Тарасом Висоцьким та експертом і колишнім чиновником Георгієм Біркадзе. Марчук та Висоцький регулярно коментують ситуацію з агроринком в Україні у блоках різних телеканалів. Біркадзе цього разу розповідав, наскільки фахово працює український уряд та особисто міністр агрополітики Микола Сольський.

На початку блоку Суспільного повторили декілька інтерв’ю, які були в етері раніше. Зокрема з японським журналістом Такаші Хірано та актором Олексієм Суровцевим.

Демонтаж пам’ятника російській імператриці Катерині II в Одесі у блоці Суспільного обговорили з місцевим депутатом Петром Обуховим та істориком Тарасом Гончаруком. Говорили загалом про знесення російських пам’ятників. Науковець розповів, що не може бути в Україні пам’ятників тим, хто вчиняв злочини проти української державності. Український мінкульт також підтримав знесення пам’ятника, проте остаточне рішення щодо нього передали до Одеської міської ради.

До блоку ICTV/СТБ запрошували таких представників уряду та окремих міністерств: міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, міністерку економіки Юлію Свириденко, першого заступника міністра внутрішніх справ Євгенія Єніна, радника міністра аграрної політики та продовольства Маркіяна Дмитрасевича. Зауважимо, що Єнін регулярно з’являється в етері національного марафону. З 1 травня його запрошували до різних студій 50 разів — це один з найвищих показників запрошених спікерів, та вдвічі більший, ніж у самого міністра внутрішніх справ України.

Про купівлю супутника говорили із волонтером і телеведучим Сергієм Притулою, зокрема  дали йому пояснити, чому він обрав саме такий супутник, і відповісти на критику. Детальніше про маніпулятивні закиди на адресу фонду Притули читайте в матеріалі «Детектора медіа».

У блоці «Інтера» показали документальний фільм виробництва ICTV «Кремль: брехуни при владі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
784
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду