Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня

19 Серпня 2022
751

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
751
Супутник Притули, оціночні судження ведучих «1+1», моніторинг російської пропаганди та зустріч Зеленського з Ердоганом.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному марафоні не було.

У шестигодинному блоці ICTV/СТБ повторили частину етеру попередньої доби, зокрема двічі показували включення представниці президента України в Криму Таміли Ташевої.

Також двічі у блоці ICTV/СТБ показали інтерв’ю з американським кінорежисером Ейблом Феррарою. Говорили про приїзд до України та розповідь світу про війну. Він розповів, що після того, як побачив масштаби руйнувань захопився духом українців, які змогли все це витримати.

Ведуча «1+1», анонсуючи розмову з експертом, назвала ветеранів російсько-української війни «зарядженою гранатою». Ймовірно, такі твердження в етері національного марафону можуть завадити соціалізації та реабілітації ветеранів війни, а також загострити емоційний стан їх родин.

Про стан аграрного сектору у гостьовій студії «1+1» говорили з нардепом із групи «За майбутнє» Іваном Чаківським. Зауважимо, що народні депутати цієї групи регулярно долучаються до національного етеру саме на «1+1», власник якого Ігор Коломойський має особливо теплі відносини з партією «За майбутнє». З 1 травня їх представники 36 разів включались до гостьових студій та коментували питання української та міжнародної політики.

Купівлю супутника обговорили з координаторкою космічних програм групи проєктів Noopshere Наталією Боротканич. Вона розповіла, що це другий супутник, який купили українці за період війни. Перший купив приватний підприємець Максим Поляков.

Зустріч Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана у блоці «Ради» обговорили з політкоментатором Валентином Гладких. Він сказав, що ніхто, окрім Росії не зацікавлений у військових конфліктах. Валентин Гладких регулярно коментує питання української там міжнародної політики. З 1 травня він включався до студій різних телеканалів 42 рази та входить до переліку спікерів нацмарафону, які мали найбільше включень.

У блоці «Інтера» з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим'юк говорили про відновлення українського мовлення на звільнених територіях. Також говорили про іноземний досвід, зокрема голова ради сказала, що Польща та балтійські держви почали вимикати російське мовлення. Щодо російської пропаганди Герасим’юк сказала, що Національна рада моніторить пропаганду та збирає докази для «інформаційної Гааги».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду