Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня

21 Серпня 2022
832

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
832
Ліквідація російських пам’ятників, чергові включення нардепів із «За майбутнє» на «1+1» та похвала владі в етері «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному марафоні не було.

Нічний блок «Інтера» складався з новинних сюжетів та повтору документального фільму виробництва ICTV «Кремль: брехуни при владі». Також мали включення з головою Ради з державної підтримки кінематографа Артемом Колюбаєвим та продовжили цикл розмов із переселенками.

До блоку «1+1» знов запросили нардепа від групи «За майбутнє» — цього разу це був Сергій Лабазюк.

Ситуацію на передовій та потенціал української та російської армії обговорили з мілітарним експертом та Олександром Мусієнком.

Також до блоку «1+1» запросили російського блогера Марка Фейгіна. Він обговорив ситуацію на східному фронті та участь США у конфлікті між Китаєм і Тайванем. Частіше цей спікер з’являється в етері  російськомовного марафону «FreeДом». Протягом липня його включали до етеру іномовлення десять разів. У національному марафоні «Єдині новини #UAРазом» росіянин з’являвся сім разів з початку травня, найчастіше саме у блоках «1+1».

Команда «Ради» організувала виїзну студію у Славутичі на Київщині.

З політтехнологом Володимиром Петровим говорили про рейтинг довіри українців та низьку ефективність роботи ботоферм (ймовірно, тут слід вбачати натяк на «ботоферму Порошенка», про яку останнім часом часто йшлося в медіа. Зокрема він сказав, що народ довіряє президенту Зеленському, бо він врятував країну. Включення було більше схоже на панегірик владі, ніж на розмову з експертом.

Про реорганізацію «Довженко-центру» говорили з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Також говорили про монумент Батьківщина-Мати. Міністр розповів, що герб СРСР замінять на тризуб наступного року. Що ж до пам’ятника Катерині II в Одесі, то міністр сказав, що він недоречний.

Обговорити ціни на комунальні тарифи до блоку «Ради» запросили народну депутатку України Юлію Тимошенко. Зокрема, вона дала оцінку мораторію на зростання тарифів та ймовірному їх підвищенню.

У блоці Суспільного повторили три інтерв’ю, які були в етері 16 та 19 серпня: з нардепом Олексієм Гончаренком, колишнім міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та з Валентином Дідковським, який боронив Київщину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду