Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня

18 Серпня 2022
706

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
706
Перехід від УПЦ МП до ПЦУ, участь радників міністра внутрішніх справ у відновленні міст та оцінки військових експертів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному марафоні не було.

Нічний блок «1+1» складався з новинних сюжетів та повтору частини токшоу «Нічна варта» за 7 серпня. Зокрема повторили розмову із засновницею Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов’ю Цибульською, виконавчим директором Української гельсінської спілки з прав людини Олександром Павліченком та керівником організації Stop Fake Євгеном Федченком.

До гостьової студії «Ради» запросили нардепа та учасника української делегації на переговорах з Росією Рустема Умерова. Говорили про переговори і можливість встановлення миру дипломатичним шляхом. Гість сказав, що Офіс президента завдяки добрим стосункам із міжнародними організаціями відіграє важливу роль у пошуку дипломатичного розв’язання конфлікту.

Черговий раз про відновлення України у блоці «Ради» говорили з експертом з економічних та політичних питань, колишнім головою Броварської районної державної адміністрації Георгієм Біркадзе. Він регулярно коментує тему відновлення в етері державного каналу. Також про відновлення Київщини говорили з радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим, хоча відбудова житла та інфраструктури — не сфера повноважень міністерства внутрішніх справ.

Ще одного радника міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенка запросили прокоментувати ймовірні дії російського керівництва та стримування паніки в середині країни-агресора. Гість має один з найвищих показників присутності у національному марафоні. Із першого травня його запрошували до гостьових студій у блоках різних телеканалів 75 разів.

Прокоментувати рішення Верховної Ради та виділення коштів на оборону до гостьової студії запросили народну депутатку України Юлію Тимошенко. Це було 18 включення депутатки до етеру національного марафону з першого травня.

Ситуацію на фронті у студії «Ради» обговорили з військовими експертами Ігорем Романенком, Дмитром Снєгирьовим, керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком та керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном.

У блоці Суспільного двічі запрошували нардепів від «Слуги народу» та «Європейської Солідарності». Спочатку з Ніною Южаніною та Лесею Забуранною говорили про пенсійну реформу, а потім з Федором Веніславським та Олегом Синюткою обговорювали Закон про колаборантів. У порівнянні з попередніми місяцями представників «Європейської солідарності» стали запрошувати значно частіше, причому саме у блоки Суспільного.

Також команда Суспільного у своєму блоці приділила увагу темі переходу парафій від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Про це говорили з міським головою Боярки Олександром Зарубіним, заступником голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП Миколаєм Данілевичем, речником Православної церкви України отцем Євстратієм Зорею та релігієзнавцем Віктором Єленським.

У блоці ICTV/СТБ з виконувачкою обов'язків генерального директора «Довженко-центру» Оленою Гончарук говорили про реорганізацію центру. Вона сказала, що після реорганізації центр втратить свою головну функцію — збирання культурної кіноспадщини України, яким Центр займається з 1994 року. Під час інтерв’ю Вадим Карп’як, посилаючись на заяву Олександра Ткаченка, сказав, що міністерство культури проти нехтування кіноспадщиною та Держкіно має дати роз’яснення.

Далі про долю «Довженко-центру» говорили з головою Держкіно Мариною Кудерчук. Вона сказала, що не всі функції центру працюють на повну, зокрема мова йде про роботу «Украніма», яке хочуть відділити від Центру та зробити на його базі окремий анімаційний хаб. Голова Держкіно сказала, що про ліквідацію Центру та скорочення фахівців мова не йде.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
706
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду