Вихід «Медіа Групи Україна» є викликом для всього медійного середовища — Ткаченко

Вихід «Медіа Групи Україна» є викликом для всього медійного середовища — Ткаченко

22 Липня 2022
3662
22 Липня 2022
17:28

Вихід «Медіа Групи Україна» є викликом для всього медійного середовища — Ткаченко

3662
Після війни ми побачимо зовсім іншу картину медіапростору, прогнозує міністр культури та інформаційної політики.
Вихід «Медіа Групи Україна» є викликом для всього медійного середовища — Ткаченко
Вихід «Медіа Групи Україна» є викликом для всього медійного середовища — Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував рішення бізнесмена Ріната Ахметова про вихід інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу.

«Вчора Нацрада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії національних телеканалів "Медіа Групи Україна",зазначив міністр у телеграм-каналі. — Вихід з медійного простору таких великих гравців, як "МГУ", — це виклик для всього медійного середовища. Вже зараз на нас чекає багато роботи. А після війни, думаю, ми побачимо зовсім іншу картину медіа простору».

Олександр Ткаченко подякував журналістам, редакторам, операторам, ведучим, керівникам медіахолдингу, відзначивши, що вони створювали «дійсно якісний продукт».

«Ви зробили вагомий внесок в інформаційну оборону країни під час війни. Я сподіваюсь, що всі, хто створював цей продукт, знайдуть своє місце на медіа ринку в Україні, або за її межами, але для України, і ми ще обов'язково попрацюємо з вами», — йдеться в коментарі Ткаченка.

Нагадаємо, 21 липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії 15 компаній, які належать українському бізнесмену Рінату Ахметову. Таке рішення було ухвалено щодо телеканалів «Україна», НЛО.TV, «Донбас», «Індиго TV», «Україна 24» (ефірна та супутникова ліцензі]), «Футбол 1», «Футбол 2», «Футбол 3» (супутникові ліцензії). 

Також регулятор анулював ліцензії двох провайдерів «Медіа Групи Україна»: супутникової платформи Xtra TV (ТОВ «Екстра-ТВ») та ОТТ-платформи Oll.tv (юридична особа ТОВ «Діджітал скрінз»).

При цьому ще невідомо, як «Медіа Група Україна» поведеться щодо абонентів DTH-платформи Xtra TV.

Анульовані ліцензії й футбольного клубу «Шахтар» — Shakhtar TV та регіонального каналу ТВ-5, власником якого була ПАТ «Запоріжсталь» (Метінвест), ТОВ «ТРКК "Сігма ТВ"», ТОВ «Телерадіоорганізація "Маріупольське телебачення"» («МТВ»), ПрАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська» («34»).

У своїх поясненнях канал «МТВ» зазначив, що відмовляється від ліцензії у зв’язку з набранням чинності «антиолігархічного закону».

11 липня Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Як він заявив, таке рішення є вимушеним і продиктоване «антиолігархічним законом», який набирає чинності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3662
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
детектор
643 дн. тому
Наближаємося до сталінського СРСР чи до путінської рф? Будемо слухати та дивитися тільки зеінформбюро , та ще вечірні відосики від Зe про те який він нелох та який дєрьмак молодець.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду