Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7

Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7

25 Квітня 2024
1779
25 Квітня 2024
13:48

Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7

1779
Заяви на участь у конкурсі можна подавати до 27 червня 2024 року.
Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7
Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на два вільні канали в державному мультиплексі МХ-7. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 25 квітня.

Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу, 60% загальнонаціонального продукту, здійснювати мовлення потрібно без ретрансляції. Розмір ліцензійного збору — 4 млн гривень. Заявки можна подавати до 27 червня 2024.

 Також Нацрада оголосила ще два конкурси:

— на 25 ТВК у м. Чернівцях (24 години на добу, не менше 50% інформаційні програми місцевої тематики, здійснювати мовлення потрібно без ретрансляції);

— на місця в комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві (місцеве мовлення, три програми, 24 години на добу,  ретрансляція заборонена).

Нагадаємо, в січні запустився державний мультиплекс МХ-7, який створює Концерн РРТ. Він має стати альтернативою приватним мультиплексам. Його запуск планували ще на 2022 рік, однак на заваді стало повномасштабне вторгнення Росії.

Конкурс серед каналів Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела 31 жовтня 2023 року. Вільних місць у мультиплексі 12. На них претендували дев’ять каналів, а перемогли сім: «Сонце», «Рада»,  «Ми — Україна», «Світло» «Уніан-2», «Віжн-2» та «Віжн-3» (останні три канали позиціонують як приватний бізнес очільника групи «1+1» Ярослава Пахольчука). З тих каналів, які подали заявки на конкурс, ліцензії не отримали «Ісландія» та канал телемагазинів «Тюсо».

Після цього на підставі тимчасового дозволу в мультиплекс увійшло  «Армія ТБ». Також очікуються зміни в законодавстві, щоб в МХ-7 могли потрапити два канали Суспільного.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1779
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду