Концерн РРТ сподівається, що Нацрада незабаром проведе конкурс на два вільні місця в мультиплексі МХ-7

Концерн РРТ сподівається, що Нацрада незабаром проведе конкурс на два вільні місця в мультиплексі МХ-7

16 Лютого 2024
2574
16 Лютого 2024
15:53

Концерн РРТ сподівається, що Нацрада незабаром проведе конкурс на два вільні місця в мультиплексі МХ-7

2574
На сьогодні п’ять каналів із тих, які перемогли на конкурсі, розпочинають мовлення в МХ-7. Концерн РРТ сподівається, що вони підсилять промо мультиплексу.
Концерн РРТ сподівається, що Нацрада незабаром проведе конкурс на два вільні місця в мультиплексі МХ-7
Концерн РРТ сподівається, що Нацрада незабаром проведе конкурс на два вільні місця в мультиплексі МХ-7

У  державному мультиплексі МХ-7 залишається два вільні місця, і Концерн РРТ сподівається, що регулятор незабаром оголосить на них новий конкурс. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів технічний директор концерну Сергій Семерей.

Конкурс серед каналів Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела 31 жовтня 2023 року. Вільних місць у мультиплексі 12. На них претендували дев’ять каналів, а перемогли сім: «Сонце», «Рада»,  «Ми — Україна», «Світло» «Уніан-2», «Віжн-2» та «Віжн-3» (останні три канали позиціонують як приватний бізнес очільника групи «1+1» Ярослава Пахольчука). З тих каналів, які подали заявки на конкурс, ліцензії не отримали «Ісландія» та канал телемагазинів «Тюсо».

Після цього на підставі тимчасового дозволу в мультиплекс увійшло  «Армія ТБ». Також очікуються зміни в законодавстві, щоб в МХ-7 могли потрапити два канали Суспільного.

«Я впевнений, що за цей рік ми матимемо 12 мовників. Адже ми сподіваємось, що окрім згаданих восьми до нас доєднаються два канали Суспільного мовника: "Суспільне. Новини" та "Суспільне. Спорт". Для цього очікуємо на зміни у законодавстві, аби ці канали могли скористатися правом зайти в мультиплекс поза конкурсом», — сказав Сергій Семерей і додав: «Сподіваємося, що на два вільні місця Національна рада оголосить повторний конкурс уже найближчим часом. Зі свого боку ми його ініціюватимемо ще в першому  кварталі. А от уже на результати конкурсу Концерн РРТ вплинути не може».

На сьогодні, за його словами, п’ять каналів, які здобули перемогу на конкурсі,  підписали (або в стадії підписання) угоди з Концерном РРТ. Це «Армія ТБ», «Рада», «Ми — Україна», «Світло» та «Сонце». Сергій Семерей розраховує, що ці мовники посилять промо МХ-7.

Це потрібно для того, щоб люди переналаштовували свої передавачі та купували антени, щоб дивитись канали мультиплексу МХ-7. Тому що він збудований у метровому діапазоні, на відміну від мультиплексів «Зеонбуду», які діють у дециметровому діапазоні.

Детальніше читайте в інтерв’ю Сергія Семерея.

Нагадаємо, у січні запустився державний мультиплекс МХ-7, який створює Концерн РРТ. Він має стати альтернативою приватним мультиплексам. Його запуск планували ще на 2022 рік, однак на заваді стало повномасштабне вторгнення Росії. За перший рік великої війни в цифрових мультиплексах «Зеонбуду» звільнилося багато місць, переважно через закриття всіх каналів із медіагрупи «Україна» Ріната Ахметова. Регулятор почав видавати дозволи на мовлення в цифрі на вільних частотах.

Однак попри це держава вирішила відновити побудову мультиплексу. 

Фото: Сергій Семерей (з особистого архіву)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2574
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
64 дн. тому
Спершу зробіть нормальне якісне покриття КРРТ МХ7. А потім хоть щоденно проводьте конкурси на вільні місця МХ7.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду