detector.media
Наталія Данькова
25.04.2024 13:48
Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7
Нацрада оголосила конкурс на місця в державному мультиплексі МХ-7
Заяви на участь у конкурсі можна подавати до 27 червня 2024 року.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на два вільні канали в державному мультиплексі МХ-7. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 25 квітня.

Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу, 60% загальнонаціонального продукту, здійснювати мовлення потрібно без ретрансляції. Розмір ліцензійного збору — 4 млн гривень. Заявки можна подавати до 27 червня 2024.

 Також Нацрада оголосила ще два конкурси:

— на 25 ТВК у м. Чернівцях (24 години на добу, не менше 50% інформаційні програми місцевої тематики, здійснювати мовлення потрібно без ретрансляції);

— на місця в комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві (місцеве мовлення, три програми, 24 години на добу,  ретрансляція заборонена).

Нагадаємо, в січні запустився державний мультиплекс МХ-7, який створює Концерн РРТ. Він має стати альтернативою приватним мультиплексам. Його запуск планували ще на 2022 рік, однак на заваді стало повномасштабне вторгнення Росії.

Конкурс серед каналів Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела 31 жовтня 2023 року. Вільних місць у мультиплексі 12. На них претендували дев’ять каналів, а перемогли сім: «Сонце», «Рада»,  «Ми — Україна», «Світло» «Уніан-2», «Віжн-2» та «Віжн-3» (останні три канали позиціонують як приватний бізнес очільника групи «1+1» Ярослава Пахольчука). З тих каналів, які подали заявки на конкурс, ліцензії не отримали «Ісландія» та канал телемагазинів «Тюсо».

Після цього на підставі тимчасового дозволу в мультиплекс увійшло  «Армія ТБ». Також очікуються зміни в законодавстві, щоб в МХ-7 могли потрапити два канали Суспільного.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY