Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7

Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7

21 Грудня 2023
1681
21 Грудня 2023
13:19

Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7

1681
Мовити в державному мультиплексі канал має з 1 січня 2024 року.
Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7
Нацрада перевела «Армію ТБ» у державний мультиплекс МХ-7

Національна рада анулювала «Армії ТБ» тимчасовий дозвіл на мовлення в мультиплексі МХ-1 «Зеонбуду». Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 21 грудня.

Після цього Нацрада видала новий тимчасовий дозвіл на мовлення каналу Міністерства оборони в державному мультиплексі МХ-7.

Мовлення в новому мультиплексі канал має розпочати 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, на місця в мультиплексі МХ-7 претендувало дев’ять каналів, а перемогло сім: «Сонце», «Рада»,  «Ми — Україна», «Світло» «Уніан 2», «Віжн 2» та «Віжн 3» (останні три канали позиціонуються як приватний бізнес очільника групи «1+1» Ярослава Пахольчука). З тих каналів, які подали заявки на конкурс, ліцензії не отримали «Ісландія» та канал телемагазинів «Тюсо».

Центральна телерадіостудія Міністерства оборони запустила «Армію ТБ» у 2023 році. Під час засідання Нацради, на якому «Армія ТБ» отримала ліцензію, Ілларіон Павлюк розповідав, що новий канал має «розвіяти туман війни». Контент вироблятимуть медійники, які служать у ЗСУ. Також у команді — головний редактор Євген Самойленко, бренд-менеджер Остап Малашняк, головний режисер Володимир Рибась, продюсер інформаційних програм і спеціальних проєктів Роман Вінтонів і керівниця напрямку тренінгів Інна Руденко. Формат каналу Павлюк схарактеризував як «discovery military». Проблема з трансляцією цього каналу в тому, що  його поява порушує питання правомірності створення ще одного державного каналу вже після реформи роздержавлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1681
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду