Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику

Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику

2 Травня 2024
3152
2 Травня 2024
16:19

Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику

3152
На супутнику канал не мовив з весни 2022 року.
Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику
Канал Кропачова відновив мовлення на супутнику

Телеканал «Tак TV» з 1 травня розпочав мовлення на супутнику Astra 4A. Як розказала в коментарі «Детектору медіа» генеральна продюсерка каналу Ольга Гіржева, «Tак TV» також має намір відновити мовлення в цифрі.

Зона покриття — вся територія України, Західна та Східна Європа, а також Середземномор’я, країни Північної Африки, Канарські острови. Нагадаємо, канал припинив мовлення на супутнику навесні 2022 року. А в червні 2023 року припинив мовлення в цифрі, де має ліцензію на місце в мультиплексі «Зеонбуду».

«У процесі запуску телеканалу ми планували розпочати трансляцію під брендом “Ukraine World News” (UWN) у загальнонаціональному ефірі Т2, але вирішили відкласти початок мовлення під цим брендом через рішення РНБО про єдину інформаційну політику та залишили в ефірі телемарафон “Єдині новини”. Паралельно ми працювали на ютуб-платформі та продовжували шукати оптимальний формат мовлення. Наразі це канал загальної аудиторії, і ми вирішили відновити трансляцію на супутнику», — розповіла Ольга Гіржева.

За її словами, паралельно компанія намагається в Національній раді з питань телебачення та радіомовлення переоформити бренд на UWN.

«Крім нашої готовності до старту маємо ще, відповідно до чинного законодавства у сфері медіа, обов’язок здійснювати мовлення на супутнику, що ми і робимо», — додала генпродюсерка.

Також Ольга Гіржева розказала про плани відновити мовлення в цифрі: «Зараз у глядачів є можливість дивитися нас на Megogo, Sweet.TV та інших подібних платформах. Маємо надію, що в найближчому майбутньому ми зможем вийти і на цифрі, і на Т2, а також всюди, де є наш глядач».

Нагадаємо,  канал належить бізнесмену Віталію Кропачову. До складу медіапроєкту Ukraine World News окрім каналу входять ще й сторінки в соціальних мережах. Також на ютубі Ukraine World News як окремий проєкт розпочав мовлення в лютому 2023 року.

Віталій Кропачов — власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн».

Ще у 2019 році Віталій Кропачов купив канал «Так TV» у співвласника Коледжу преси та телебачення Гліба Головченка. Цей канал має супутникову ліцензію, чинну з 2019 року, оформлену на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3152
Читайте також
11.12.2023 16:36
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 064
26.06.2023 17:07
Юлія Лавришин
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 596
04.04.2023 15:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду