detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
01.02.2024 15:53
Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа
Нацрада зареєструвала 5 канал, канал «Квант» з Миколаївської області та чотири онлайн-медіа
Найактивніше реєструються друковані медіа, бо до 31 березня 2024 року реєстрація для них безкоштовна.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 45 друкованих видань. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 1 лютого.

Серед зареєстрованих — 17 збірників наукових праць, 13 журналів, 6 газет, 3 науково-технічні збірники, 2 наукові журнали, 1 науково-технічний журнал, 1 міжвідомчий науково-технічний збірник, 1 науково-виробничий збірник, 1 науковий збірник.

Як повідомляє сайт Нацради, територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (13 видань — 33%), а також Україна та зарубіжжя (26 видань — 67%).

Найбільшу кількість видань до Реєстру вніс Київський національний університет будівництва та архітектури — 18 (13 збірників наукових праць, 3 науково-технічні збірники, 1 міжвідомчий науково-технічний збірник, 1 науково-виробничий збірник). Усі збірники виходять двома мовами — українською та англійською. 12 університетських видань поширюються і в Україні, і в зарубіжжі, 6 — лише на теренах України.

Вісім видань (6 журналів, 1 науковий журнал, 1 збірник наукових праць) зареєстрував державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» з Одеси. Усі ці видання розповсюджуються як на території України, так і за її межами. Мови друку —українська, англійська, німецька, польська, румунська, французька, китайська, корейська.

Серед зареєстрованих газет — 3 всеукраїнські, 2 обласні, 1 міська. Усі газети публікуються державною мовою, лише одне видання — одночасно і українською, і англійською.

Окрім друкованих видань Нацрада зареєструвала  чотири онлайн-медіа:

Окрім цього як лінійні медіа зареєструвались 5 канал та  канал «Квант» із Миколаївської області. Як уже повідомляв «Детектор медіа», реєстрацію отримали і канали «Бігуді» та «1+1 Україна» з новими юридичними особами.

У двох областях після реєстрації зможуть надавати свої послуги три місцеві провайдери аудіовізуальних сервісів. Так, у Василькові Київської області, обравши інтернет-технологію (IPTV), виявили бажання працювати два ТОВ — «Українське медіа агентство» та «Українська інтернет компанія». А у смт Врадіївці Миколаївської області за кабельною аналоговою технологією свій сервіс поширюватиме ТОВ «Гігабайт+».

Нагадаємо, на минулому засіданні Нацрада зареєструвала два місцевих канали, три онлайн-медіа, 25 друкованих медіа та одного провайдера, а також  новий канал StarLight Media — «ICTV серіали».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY