Нацрада анулювала ліцензію «Ланета» у двох містах

Нацрада анулювала ліцензію «Ланета» у двох містах

20 Травня 2021
9293
20 Травня 2021
13:31

Нацрада анулювала ліцензію «Ланета» у двох містах

9293
Регулятор це зробив на прохання провайдера, який вирішив припинити свій бізнес у Самборі та Дрогобичі.
Нацрада анулювала ліцензію «Ланета» у двох містах
Нацрада анулювала ліцензію «Ланета» у двох містах

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензію  провайдера програмної послуги ТОВ «Мережа Ланет» у Самборі і Дрогобичі за заявою компанії. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 20 травня.

Анульована ліцензія на аналог, цифру та IPTV.   Також у цей день регулятор анулював ліцензії це трьох провайдерів за їх заявами: ПП «ТРК  «Міський телевізійний центр», м. Васильків Київської обл., ТОВ «Телст», м. Стрий Львівської обл., та ФОП Дудлія В. Р., м. Бучач Тернопільської обл.    

У коментарі «Детектор медіа» власник провайдера Віктор Мазур розказав, що з 2019 року «Ланет» не отримував прибутку з роботи у цих містах. А через підвищення роялті медіагрупами у цьому році на 30% бізнес там, за його словами, став збитковим.

«Після картельної змови чотирьох медіагруп у «Ланета» з 1 травня забрали контент. Це призвело до відключень абонентів і збільшення збитків по цих містах. В цих двох містах «Ланет» не мав інтернета, тому не було інших доходів щоб перекрити збитки від телебачення Наші надії ,що Антимонопольний комітет своєчасно втрутиться в цю ситуацію і припинить своїм рішенням антиконкурентні узгоджені дії медіагруп не справдилися», - розказав Віктор Мазур.

Тому компанія вирішила припинити бізнес у Самборі і Дрогобичі. У решті містах, на які  провайдер має ліцензії, у тому числі і у Києві, продовжить надавати послугу провайдера телебачення.

Нагадаємо, 19 травня канали «1+1 медіа» недоступні у «Мережі Ланет». Окрім Сєвєродонецька. Канали StarLightMedia зникли з пакетів провайдера 1 травня, «Медіа Групи Україна» з 5 травня. «Ланет» готується до відключення каналів «Інтер медіа Груп» з 21 травня.

Історія конфлікту 

У березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці. За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

Керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд в інтерв'ю «Детектор Медіа» назвав конфлікт з «Ланетом» бізнес-суперечкою, навколо якої є «багато інформаційних маніпуляцій і фейків».

У свою чергу, директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Федір Гречанінов заявив, що медіагрупа не хоче продовжувати стосунки з провайдерами, які займаються демпінгом та андерепортингом.  

«Ланет» відкинув звинувачення у андерепортингу та демпінгу і вважає, що конфлікт з медіагрупами спричинений бажанням останніх показово «покарати» провайдера.

Ілюстрація: логотип «Мережа Ланет» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду