Канали «1+1 медіа» недоступні у «Мережі Ланет». Окрім Сєвєродонецька

Канали «1+1 медіа» недоступні у «Мережі Ланет». Окрім Сєвєродонецька

19 Травня 2021
5561
19 Травня 2021
10:58

Канали «1+1 медіа» недоступні у «Мережі Ланет». Окрім Сєвєродонецька

5561
Канали StarLightMedia зникли з пакетів провайдера 1 травня, «Медіа Групи Україна» з 5 травня. «Ланет» готується до відключення каналів «Інтер медіа Груп» з 21 травня.
Канали «1+1 медіа» недоступні у «Мережі Ланет». Окрім Сєвєродонецька
Канали «1+1 медіа» недоступні у «Мережі Ланет». Окрім Сєвєродонецька

Провайдер «Мережа Ланет» припинив транслювати канали групи «1+1 медіа». Від сьогодні абоненти компанії замість каналів медіагрупи бачать заставку з пропозицією обрати інший канал та очікувати на заміну згодом.

У пресслужбі «Ланету» підтвердили, що вночі о 00:00 19 травня були відключені шість каналів медіагрупи: «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «Бігуді», «Уніан». А також канали, що дистриб'ютує «1+1 медіа»: Квартал TV, Bolt, StarFamily, StarCinema, FilmUA Drama, «КусКус», «36,6». При цьому як уточнили «Детектор медіа», у «Мережі Ланет» канали, які дистрибутує StarLightMedia (Travel and Adventure та Setanta Sports) у пакетах провайдера доступні.

Також трансляція каналів «1+1 медіа» продовжується у місті Сєвєродонецьк. Як повідомляє пресслужба провайдера, там вдалось досягнути попередніх домовленостей, щоб продовжити трансляцію. У цьому місті «Ланет» транслює також канали StarLightMedia та «Інтер Медіа Груп». А от домовитись з «Медіа Група Україна» поки що не вдалося. Нагадаємо, 19 березня група «1+1 медіа» надіслала провайдеру повідомлення про дострокове розірвання договору в односторонньому порядку з 19 травня 2021 року.

У ніч 21 травня «Ланет» готується вимикати: «Інтер», К1, К2, НТН, «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», Zoom.

«Також нещодавно ми отримали відповідь на нашу заяву від Антимонопольного комітету. АМКУ запросив додаткову інформацію і документи, що підтверджують порушення медіагрупами   антимонопольного законодавства. Всю доказову базу для розслідування порушень ми вже надали комітету разом із початковою заявою, та все ж готуємо повторно всю доступну нам інформацію і найближчим часом передамо її в АМКУ», – повідомили у пресслужбі «Ланету».

Нагадаємо, у березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці.

За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Однак ще восени 2020 року медіагрупи встановили рівень інфляції на 2021 рік для провайдерів 30% і висунули вимогу щодо зростання вартості найдешевшого пакету для абонентів до 99 гривень.

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Фото: «Детектор Медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5561
Читайте також
28.05.2021 12:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 139
20.05.2021 13:31
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
9 299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду