StarLightMedia запровадила Кодекс етики

StarLightMedia запровадила Кодекс етики

25 Травня 2021
4411
25 Травня 2021
13:20

StarLightMedia запровадила Кодекс етики

4411
За порушення Кодексу передбачені санкції: дисциплінарні стягнення та інші заходи, згідно із законодавством.
StarLightMedia запровадила Кодекс етики
StarLightMedia запровадила Кодекс етики

Медіагрупа StarLightMedia, яка об’єднує телеканали ICTV, СТБ, Новий канал, ICTV Ukraine, «Оце», М1 та М2, 25 травня 2021 року запровадила свій Кодекс етики, який описує цінності та ключові принципи діяльності компанії щодо працівників, глядачів, партнерів та держави.

У StarLightMedia пояснили, що метою документу є зміцнення компанії як етичного та прозорого бізнесу через встановлення єдиних зрозумілих правил.

«У своїй діяльності StarLightMedia орієнтується на Цілі сталого розвитку ООН, – сказав генеральний директор StarLightMedia Михайло Царьов. – Приймаючи будь-які ділові рішення ми спираємось на етичні стандарти, а також на такі корпоративні принципи як відповідальність, ініціативність, ефективність та партнерство. Я вважаю, нам вдалося викласти ці ідеї у тексті Кодексу етики. StarLightMedia суворо цінує принципи етики та доброчесності, партнерства і поваги, тому всі рішення приймає виходячи із цих принципів. Такого ж підходу компанія очікує від партнерів».

Цей Кодекс поширюється на всіх працівників StarLightMedia. Вони мають пройти дистанційне навчання від Департаменту управління персоналом та / або тренінги, організовані працівниками Департаменту внутрішнього аудиту та комплаєнса чи Департаментом управління персоналом.

«Основні принципи Кодексу етики StarLightMedia декларують цілі сталого розвитку та відкритості, підтримку вільної і чесної конкуренції, нульову толерантність до шахрайства та корупції. Кодекс етики передбачає можливість зворотного зв'язку», – розповіли в медіагрупі.

У Кодексі прописані:

  • цінності StarLightMedia: ініціативність, відповідальність, партнерство та ефективність;
  • зобов’язання працівників та керівників;
  • взаємовідносини з контрагентами;
  • цілі сталого розвитку: гідна робота й економічне зростання; відповідальне споживання і виробництво; гендерна рівність; здоров’я і добробут; партнерство в інтересах сталого розвитку;
  • рівність у трудових відносинах;
  • інклюзивність;
  • охорона праці;
  • релігійна та політична діяльність: медіагрупа каже, що приймає свободу світогляду і віросповідання, також закликає працівників відповідально ставитися до демонстрації своїх політичних поглядів і ненав’язувати їх. СЛМ заборонила працівникам від свого імені висловлювати підтримку чи прихильність до будь-якої політичної сили чи політика;
  • комунікація з громадськістю: працівники мають зробити так, щоб жодна з таких активностей поза роботою не створювала конфлікту інтересів, не ставила під сумнів редакційну цілісність та не кидала тінь на прозорість роботи СЛМ. Основні правила врегульовані Комунікаційною політикою СЛМ;
  • використання ресурсів СЛМ;
  • інтелектуальна власність;
  • інформаційна безпека;
  • захист персональних даних;
  • конфіденційність;
  • шахрайство та корупція: СЛМ забороняє будь-які прояви корупції та каже, що за здійснення таких правопорушень працівники нестимуть дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законодавством України та вимогами внутрішніх нормативних документів;
  • подарунки та ділова гостинність;
  • конфлікт інтересів: щодо конфлікту інтересів працівники мають звертатися до Департаменту внутрішнього аудиту та комплаєнса для їх урегулювання;
  • повідомлення про порушення Кодексу;
  • санкції, передбачені за порушення вимог Кодексу: у разі порушення працівником СЛМ вимог Кодексу до нього може бути застосовано дисциплінарні стягнення та інші заходи, згідно із законодавством;
  • контакти.

Нагадаємо, 12 березня 2021 року Комісія з журналістської етики оприлюднила перший в Україні аналітично-довідковий збірник про саморегуляцію українських медіа – «Саморегуляція в українських медіа: як це працює?».

Фото: StarLightMedia 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4411
Читайте також
08.12.2020 17:36
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 946
29.10.2020 17:43
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 039
29.10.2020 16:35
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду