Провайдери блокують сайти, про які йдеться у санкціях РНБО

Провайдери блокують сайти, про які йдеться у санкціях РНБО

26 Березня 2021
3066
26 Березня 2021
16:00

Провайдери блокують сайти, про які йдеться у санкціях РНБО

3066
Це розпочали робити «Київстар», Volia, «Ланет».
Провайдери блокують сайти, про які йдеться у санкціях РНБО
Провайдери блокують сайти, про які йдеться у санкціях РНБО

Провайдери розпочали блокувати доступ до інформаційних ресурсів відповідно до санкцій Ради безпеки та оборони України. Про це «Детектор медіа» повідомили у пресслужбах національних провайдерів.

Згідно указу президента, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня про санкції проти низки юридичних осіб Росії, які володіють медіаактивами, провайдери мають заблокувати доступ до низки сайтів. Мова йде про svpressa.ru, gazeta.ru, utro.ru, ruxpert.ru, voicesevas.ru, ukraina.ru, lenta.ru, smi2.ru, rt.com, jpgazeta.ru, asd.news, pikinform.ru, dnronlane.su, i-don.ru, rumedia24.com, dnr24.su, rmnews.ru, howto-news.info, novosti.icu.

Так, «Київстар» зазначив, що «виконує вимоги Указів державних органів влади у порядку і в строки, визначені законодавством». Зокрема, компанія призупинила доступ до зазначених сайтів, виконавши рішення РНБО.

Також заблокував доступ до з сайтів, згаданих в указі президента, і провайдер «Мережа Ланет».

«Мережа Ланет» завжди дотримується законів України та виконує рішення РНБО», – повідомили у компанії.

У пресслужбі Volia розказали, що сайти заблокували як тільки отримали розпорядження. Доступу до них не має, а усі бажаючі зайти за їх посиланням бачать повідомлення:

«Шановні абоненти! Доступ до цього ресурсу заблоковано згідно Рішення РНБО, введеного у дію Указом Президента України від 23 березня 2021 року № 109/2021 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2021 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Ілюстрація взята з сайту tech.24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3066
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду