Розгляд законопроекту «Про доступ до публічної інформації» перенесли на наступний тиждень

5 Листопада 2010
23779
5 Листопада 2010
13:54

Розгляд законопроекту «Про доступ до публічної інформації» перенесли на наступний тиждень

23779
Розгляд законопроекту «Про доступ до публічної інформації» перенесли на наступний тиждень

Законопроект № 2763  «Про доступ до публічної інформації» Верховна Рада розглядатиме у повторному другому читанні наступного тижня.

 

«Ми були за крок до його провалу, треба провести додаткові консультації і переговори з Партією регіонів», - сказав у коментарях ТК голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко.

 

Також він додав: «Ми готові розглянути пропозиції Кабміну щодо цього законопроекту, якщо вони надійдуть».

 

«Ситуація дуже проста: ми не ухвалимо цей закон без Партії регіонів, і ми це розуміємо. А Партія регіонів, можливо, починає розуміти, що їй не вдасться уникнути необхідності прийняти цей закон. Тому я думаю, що ми приречені знайти формулу, за якою Україна отримає закон про доступ до публічної інформації», - сказав Андрій Шевченко.

 

Як повідомляла ТК, розгляд законопроекту парламент планував сьогодні, 5 листопада. Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначав, що має намір вивчити документацію про проходження законопроектом процедур, необхідних для розгляду його в другому читанні. Однак не всі депутати були впевнені, що проект буде ухвалено. Раніше, у коментарі ТК депутат-регіонал Володимир Ландік сказав, для  цього забракне достатньої кількості голосів.

 

Нагадаємо, законопроект № 2763 пропонує спростити доступ до інформації. За дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина він був включений до розкладу засідань Верховної Ради на 8 липня 2010 року, але був знятий з порядку денного. Наступного дня, 9 липня, Верховна Рада не підтримала цей законопроект у другому читанні та в цілому, відправивши його на повторне друге читання. 21 жовтня Рада перенесла розгляд законопроекту на 2 листопада. На перенесенні наполягли члени фракції Партії регіонів. Однак законопроект зник з порядку денного, а на погоджувальній раді 1 листопада Володимир Литвин доручив комітету провести засідання і розглянути цей законопроект, запросивши уповноваженого з прав людини та всіх охочих. Комітет розглянув поправки, врахувавши частину з них, і рекомендував законопроект до розгляду в залі.

 

Ухвалити закон про доступ до публічної інформації Верховну Раду неодноразово закликали журналісти, громадські організації та міжнародні правозахисні організації.

 

Тим часом депутати від Партії регіонів Олена Бондаренко і Володимир Ландік, до яких приєднався НУНСівець Юрій Стець, зареєстрували свій законопроект на цю тему 2 листопада.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23779
Читайте також
04.11.2010 11:40
Евгений Ррыбка, «ЛігаБізнесІнформ»
25 150
04.11.2010 10:00
Тарас Шевченко, для «Детектор медіа»
31 128
29.10.2010 17:29
Сергій Лещенко, «Українська правда. Блоги»
15 556
27.10.2010 17:53
Дмитро Чоповський, «Українська правда»
29 459
25.10.2010 10:52
Інна Кузнецова, «Радіо Свобода»
30 235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду