Журналістам заборонили вішати в Раді банер на захист доступу до інформації. Це зробили депутати

2 Листопада 2010
16149
2 Листопада 2010
13:56

Журналістам заборонили вішати в Раді банер на захист доступу до інформації. Це зробили депутати

16149
Журналістам заборонили вішати в Раді банер на захист доступу до інформації. Це зробили депутати

Співробітники Управління державної охорони не дали журналістам повісити банер на гостьовій ложі парламенту з вимогою ухвалити закон про доступ до публічної інформації. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Коли журналісти почали розміщувати банер над гостьовою ложею, до них підійшов співробітник Управління держохорони і повідомив, що їм заборонено тут перебувати. Він поставив вимогу журналістам залишити гостьову ложу, яка межує з ложею журналістів. Однак банер все одно було розміщено за допомогою депутатів від БЮТ Андрія Шевченка і Сергія Подгорного.

 

Банер з написом «Доступ до інформації: зараз або ніколи» висить прямо напроти президії Верховної Ради.

 

Поки депутати розміщували цей банер, представники Партії регіонів вигуками їх ображали. Зокрема депутат Ярослав Сухий підійшов прямо під ложу, яка розташована на балконі, та знизу вигукнув: «Застрельтеся там!».

 

Як відомо, Верховна Рада має розглядати у повторному другому читанні проект закону № 2763 «Про доступ до публічної інформації», зареєстрований ще влітку 2008 року головою Комітету з питань свободи слова та інформації Андрієм Шевченком. Ухвалити закон про доступ до публічної інформації депутатів неодноразово закликали журналісти, зокрема і рух «Стоп цензурі!». 1 листопада активісти провели театралізоване дійство біля офісу Партії регіонів, вимагаючи від цієї політичної сили підтримати свого лідера Віктора Януковича, який висловлював підтримку законопроекту, і проголосувати за цей закон.

 

Нагадаємо, що законопроект «Про доступ до публічної інформації» за дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина був включений до розкладу засідань Верховної Ради на 8 липня 2010 року, але був знятий з порядку денного. Наступного дня, 9 липня, Верховна Рада не підтримала цей законопроект у другому читанні та в цілому, відправивши його на повторне друге читання. 21 жовтня Рада перенесла розгляд законопроекту на 2 листопада. На перенесенні наполягли члени фракції Партії регіонів. Однак законопроект зник з порядку денного, а на погоджувальній раді 1 листопада Володимир Литвин доручив комітету провести засідання і розглянути цей законопроект, запросивши уповноваженого з прав людини та всіх охочих.

 

Тим часом депутати від Партії регіонів зареєстрували свій законопроект про доступ до публічної інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16149
Читайте також
04.11.2010 10:00
Тарас Шевченко, для «Детектор медіа»
31 124
25.10.2010 10:52
Інна Кузнецова, «Радіо Свобода»
30 232
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Katya
4929 дн. тому
Акция: приди сегодня (2 ноября 2010) на награждение лучших сотрудников Першого національного (по ул. Шота Руставели, 17, это новая книгарня-кав’ярня “Азбука”) и получи гнилой помидор в подарок! Лучшим стрелкам подарки!! П.С. Шутим только насчет помидоров, если хотите показать свою любовь и уважение к лучшим сотрудникам канала, помидоры приносите с собой;) П.П.С. Народ, бросьте инфу в соцсети!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду