Янукович підтримує закон про доступ до публічної інформації, але на фракцію Партії регіонів не впливає

10 Листопада 2010
14289
10 Листопада 2010
17:16

Янукович підтримує закон про доступ до публічної інформації, але на фракцію Партії регіонів не впливає

14289
Янукович підтримує закон про доступ до публічної інформації, але на фракцію Партії регіонів не впливає

Президент Віктор Янукович виступає за ухвалення закону «Про доступ до публічної інформації». Про це повідомив на брифінгу 10 листопада глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

 

«Що стосується позиції президента, то він неодноразово заявляв, що закон "Про доступ до публічної інформації" (я не говорю зараз про ту редакцію, яка розглядається у парламенті) - це є документ, який буде просувати демократію в Україні. І він підтримує наявність такого закону», - цитує слова Льовочкіна УНІАН.

 

Водночас відносно проекту закону, який знаходиться на розгляді парламенту, він сказав: «Мінус», повідомляє «Українська правда».

 

Сергій Льовочкін зауважив, що Віктор Янукович розглядатиме закон після того, як він буде проголосований у парламенті і переданий до Адміністрації президента. При цьому, за словами Льовочкіна, глава держави не здійснює впливу на фракцію Партії регіонів у Верховній Раді з метою розгляду і прийняття цього законопроекту у тій або іншій редакції. «Це не входить до конституційних обов'язків президента», - додав глава Адміністрації президента.

 

Як відомо, Верховна Рада має розглядати у повторному другому читанні законопроект № 2763 «Про доступ до публічної інформації», внесений Андрієм Шевченком.

 

Законопроект № 2763 пропонує спростити доступ до інформації. За дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина він був включений до розкладу засідань Верховної Ради на 8 липня 2010 року, але був знятий з порядку денного. Наступного дня, 9 липня, Верховна Рада не підтримала цей законопроект у другому читанні та в цілому, відправивши його на повторне друге читання.

 

21 жовтня Рада перенесла розгляд законопроекту на 2 листопада. На перенесенні наполягли члени фракції Партії регіонів. Однак законопроект зник з порядку денного, а на погоджувальній раді 1 листопада Володимир Литвин доручив комітету провести засідання і розглянути цей законопроект, запросивши уповноваженого з прав людини та всіх охочих. Комітет розглянув поправки, врахувавши частину з них, і рекомендував законопроект до розгляду в залі.

 

Розгляд законопроекту планувався 5 листопада. Однак не всі депутати були впевнені, що проект буде ухвалено. Раніше, у коментарі ТК депутат-регіонал Володимир Ландік сказав, для  цього забракне достатньої кількості голосів. Документ був знятий з розгляду за ініціативою Андрія Шевченка. «Ми були за крок до його провалу, треба провести додаткові консультації і переговори з Партією регіонів», - сказав він у коментарі ТК.

 

Ухвалити закон про доступ до публічної інформації Верховну Раду неодноразово закликали журналісти, громадські організації та міжнародні правозахисні організації.

 

Тим часом депутати від Партії регіонів Олена Бондаренко і Володимир Ландік, до яких приєднався НУНСівець Юрій Стець, зареєстрували свій законопроект на цю тему 2 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14289
Читайте також
09.11.2010 10:43
Отар Довженко
817
04.11.2010 10:00
Тарас Шевченко, для «Детектор медіа»
31 124
29.10.2010 17:29
Сергій Лещенко, «Українська правда. Блоги»
15 554
27.10.2010 17:53
Дмитро Чоповський, «Українська правда»
29 456
25.10.2010 10:52
Інна Кузнецова, «Радіо Свобода»
30 232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду